Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

żywienie

Liczba pozycji: 59
  • Żywienie – książka
    TANIEJ 30 %

    Żywienie – książka

    Simon Langley-Evans  

    Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące...

    Cena: 104,30 zł 149,00 zł

    Więcej

  • Żywienie w sporcie – ebook

    Anita Bean  

    Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie Nowe wydanie Żywienia w sporcie , uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich. Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich...

    Data publikacji:

    Cena: 56,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • TANIEJ 67 %

    Żywienie dziecka w pierwszym roku życia – ebook

    zbiorowa Praca  

    Droga Mamo, drogi Tato! Z doświadczenia wiemy, jak wiele wątpliwości dotyczących żywienia niemowlęcia mają rodzice. Karmić naturalnie? Jeśli tak, to jak długo? Czy dziecko jest już gotowe na nowości i stały pokarm? Kiedy zacząć podawać mu produkty zawierające gluten? Czy tak małe dziecko może jeść orzechy i truskawki? A jeśli tak, to kiedy? Czy porcje są wystarczające i czy maleństwo się najada? Nie...

    Data publikacji:

    Cena: 9,90 zł 29,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • Zdrowe żywienie. Poradnik dla dzieci – ebook

    Paulina Bronikowska   Aleksandra Paturej  

    Każdy wie, że najlepszą receptą na życie w zdrowiu są aktywność fizyczna i właściwe odżywianie. Poradnik pokaże ci, jak dbać o to, aby każdego dnia dostarczać organizmowi składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju. Wyjaśni, czym są białka, węglowodany, tłuszcze i witaminy, wskaże, w jakich produktach ich szukać, oraz podpowie, jak zastąpić mało wartościowe jedzenie zdrowymi i pysznymi przekąsk...

    Data publikacji:

    Cena: 7,99 zł

    Więcej

    • PDF
  • Dieta kontra rak. Żywienie w chorobie nowotworowej – ebook

    Anna Rogulska  

    Ten oto niewielki poradnik zawierający najistotniejsze zalecenia i wskazówki dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie (z uwzględnieniem leczenia chirurgicznego, chemio- i radioterapii). Znajdziecie w nim przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które staną się inspiracją do codziennego przygotowywania zbilansowanych posiłków. Zachęcamy do zmieniania przepisów według własnego...

    Cena: 31,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka
    TANIEJ 30 %

    Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka

    Henryk Gertig   Juliusz Przysławski  

    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Cena: 69,30 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Żywienie chorych ze stomią – książka
    TANIEJ 30 %

    Żywienie chorych ze stomią – książka

    Mirosław Jarosz  

    Poradnik został napisany z myślą o chorych, u których z powodu ciężkiej choroby wykonano operacje brzuszną z wytworzeniem stomii. Autorzy poruszają w nim najważniejsze problemy, z którymi borykają się pacjenci, i radzą, jak należy zmodyfikować dietę, żeby uniknąć przykrych dolegliwości - biegunki, bólów brzucha lub wzdęcia. Czytelnicy znajdą też tabelę produktów zalecanych i przeciwwskazanych u chorych...

    Cena: 20,30 zł 29,00 zł

    Więcej

  • Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych – książka
    TANIEJ 30 %

    Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych – książka

    Mirosław Jarosz   Barbara Bułhak-Jachymczyk  

    Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną.

    Cena: 83,30 zł 119,00 zł

    Więcej

  • Żywienie w niedokrwistościach – książka
    TANIEJ 30 %

    Żywienie w niedokrwistościach – książka

    Zofia Wieczorek-Chełmińska  

    Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anem...

    Cena: 27,30 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Żywienie optymalne – książka
    TANIEJ 30 %

    Żywienie optymalne – książka

    Jan Kwaśniewski  

    Żywienie optymalne omawia przystępne i popularne zasady tej diety, uczy czytelnika kiedy jeść, co i ile, jak praktycznie stosować ją w codziennym życiu, jak wpływa na ludzi zdrowych i dlaczego można wyleczyć się tą dietą z cukrzycy, miażdzycy i innych ciężkich chorób. Zawiera jadłospisy i przepisy kulinarne oraz tabele wartości odżywczych produktów spożywczych. Wiele nowych, cennych informacji i zaleceń...

    Cena: 24,20 zł 34,57 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 59

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA