żywność
Liczba pozycji: 19
Żywność fermentowana i probiotyczna – ebook
Michael Dietz
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają...Data dostępności:
Data publikacji:
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść – ebook
Mark Hyman
Wiesz, że jedzenie płatków owsianych nie jest zdrowym sposobem na rozpoczęcie dnia? Mleko nie buduje kości, a jajka w diecie nie zwiększają ryzyka wystąpienia zawału serca. Każdego dnia jesteśmy bombardowani sprzecznymi informacjami o zdrowym odżywianiu. W końcu, stojąc przed sklepową półką, sam nie wiesz, co powinieneś wybrać, by zdrowo jeść. Dr Hyman, odkryje przed Tobą odpowiedź na pytanie, co powinieneś...Data dostępności:
Data publikacji:
Super Żywność czyli superfoods po polsku – ebook
Małgorzata Różańska
Zdrowe odżywianie nie musi dużo kosztować! Wystarczy, że sięgniemy po polskie super produkty, pełne witamin, antyoksydantów, związków mineralnych, zamiast szukać po sklepach ich egzotycznych odpowiedników... Superfoods to produkty naturalne, nieprzetworzone, które wykazują niezwykłe właściwości w zapobieganiu i leczeniu licznych schorzeń, m.in. cukrzycy, chorób układu nerwowego lub krążenia, a także...Data dostępności:
Data publikacji:
Pamiętniki z pobytu na Syberii, część II – ebook
Rufin Piotrowski
Część II Rufin Piotrowski, zesłany na Syberię za zorganizowanie antycarskiej konspiracji w Kamieńcu Podolskim, szesnaście miesięcy zbierał żywność, suszył chleb na suchary, rysował mapy i oszczędzał pieniądze. Wreszcie, w lutym 1846 roku, uciekł z niewoli i ruszył w najdłuższą podróż swojego życia. Pamiętniki… ukazują tę niezwykłą drogę, ale także codzienność życia na zesłaniu, ponadto...Data dostępności:
Data publikacji:
Jeść czy nie jeść? Rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu – ebook
Opracowanie zbiorowe
Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowie – e-wydanie – 6/2020
Pismo zachęcające do dbania o zdrowie, dobrą kondycję i urodę. Skierowane przede wszystkim do kobiet, ponieważ to one najlepiej troszczą się o zdrowie własne i swoich rodzin. Poradnik dla poszukujących informacji o tym, jak poprawić jakość życia, uniknąć chorób, czuć się zdrowo i pięknie. Zawiera działy: - PORADNIK MEDYCZNY: codzienne dolegliwości, profilaktyka, przegląd leków, - SALON URODY: pielęgnacja,...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 2,85 zł
Opinie o produkcie3,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,85 zł- Dostęp online PDF
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne – ebook
Florian Uberall Andrea Uberall
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone...Data dostępności:
Data publikacji:
Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety – ebook
Małgorzata Jackowska
Kiedy niemowlęciu przestaje już wystarczać mleko, w głowach rodziców pojawia się mnóstwo pytań: - co podać na początku? - czy kolejność ma znaczenie? - o co chodzi z tym glutenem? - czy dziecko może nie jeść mięsa? - co robić, kiedy nie chce jeść? Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyki oferuje nowoczesny i rzetelny poradnik po rozszerzaniu diety, w którym odpowiada...Data dostępności:
Data publikacji:
Hipoalergiczni 2019 nr 20_11 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Rozwikłaliśmy zagadkę, jeśli chodzi o przyczyny większości chorób przewlekłych. Jest to w głównej mierze styl życia, który często nie jest zgodny z naszym biologicznym rytmem oraz intensywne rolnictwo z nadmiarem zastosowanej syntetycznej chemii, która niszczy nie tylko naszą żywność, ale i glebę oraz osobisty mikrobiom w wehikule czasu, jakim jest nasze ciało. Nadszedł więc czas, w siódmym roku...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe sposoby eliminujące zakwaszenie organizmu – ebook
Barbara Simonsohn
Dlaczego powinieneś się odkwasić? Terapie odkwaszające to zarówno leczenie objawowe dolegliwości, jak i zapobieganie przewlekłym chorobom. Są skuteczne w przypadku zaburzeń snu, koncentracji, nerwowości i zaburzeń lękowych. Objawem zakwaszenia są także zaburzenia płodności. Kiedy uświadomisz sobie, że przez niewłaściwe pH tracisz również młodzieńczy wygląd, zapobiegniesz temu dzięki regularnym...Data dostępności:
Data publikacji: