alp
Liczba pozycji: 4
Wspomnienie Alp – ebook
Alfred Musset
Publikacja pochodzi z bazy Polskiej Biblioteki Internetowej. Książka cyfrowa została przygotowana w najwygodniejszym formacie ePub, który umożliwia komfortowy odczyt na większości czytników e-booków na świecie wspierających standard ePub oraz w aplikacjach mobilnych na telefonach, tabletach itp. Format umożliwia intuicyjną zmianę układu tekstu, powiększania i pomniejszania rozmiaru czcionki. Ciesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Italia. Kraina kontrastów i różnorodności. Włochy północne – ebook
Natalia Rosiak
Inspirująca i pełna emocji opowieść o kraju, który ma niemal wszystko. Autorka dzieli się doświadczeniami z licznych podróży do Włoch, które sama odwiedza już od ponad dwudziestu lat. Zabiera czytelnika w pasjonującą wyprawę po wyjątkowych i pełnych uroku miejscach, rozpoczynając od majestatycznych Alp przez królewski Turyn , zachwycające jeziora , posiadającą dwa oblicza Wenecję , pachnącą morzem...Data dostępności:
Data publikacji:
Nowa Heloiza – ebook
Jean Jacques Rousseau
Nowa Heloiza jest powieścią epistolograficzną należącą do kanonu literatury francuskiej i światowej. Autor nadał jej pierwotnie tytuł Julia, Nowa Heloiza, listy dwojga kochanków, mieszkańców małego miasteczka u stóp Alp , a czytelnicy przypisali jej miano "Biblii kochanków". Utwór opisuje etapy rodzącej się i rosnącej miłości skromnego nauczyciela Saint-Preux i jego uczennicy, młodej arystokratki Julii...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji: