dania
Liczba pozycji: 12
Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki – ebook
Małgorzata Kosińska-Pułka
Wspaniała książka do rodzinnego czytania i… gotowania! Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki to zbiór dziesięciu opowiadań. W każdym z nim poznajemy wyjątkowych bohaterów oraz historię jednego dania. Jeśli opowiadanie zaostrzy nam apetyt, to na końcu znajdziemy przepis, dzięki któremu wspólnie przygotujemy pyszny posiłek. To książka pełna smaków, ciepła i magii, połączonych z prostymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Halloween – ebook
Mickie Mueller
Halloween to święto, którego obchody budzą zarówno ekscytację, jak i kontrowersje na całym świecie. Dla jednych przerażające, dla innych zabawne – każdego roku Halloween pobudza wyobraźnię milionów ludzi. Poznaj historię tego święta, związane z nim tradycje i symbole oraz dowiedz się, jaką ewolucję przeszło na przestrzeni wieków. Dzięki tej książce dowiesz się, dlaczego niektóre symbole są ściśle...Data dostępności:
Data publikacji:
Mały szef kuchni – ebook
Anjali Shah
W ITAJ WE WSPANIAŁYM KRÓLESTWIE GOTOWANIA! Twoja pierwsza własna książka kucharska nauczy cię, jak siekać, mieszać, piec i gotować, a przy okazji rozbawi cię kulinarnymi dowcipami. Przygotowując na śniadanie chlebek bananowy, urządzając pizza party czy podając na obiad dla całej rodziny słoneczną zupę i chipsy z jarmużu, a na deser pyszne ciastko czekoladowe z niespodzianką, poczujesz taką...Data dostępności:
Data publikacji:
Basia: Basia i Boże Narodzenie – ebook
Zofia Stanecka
Tych Świąt Bożego Narodzenia Basia długo nie zapomni, ponieważ będą naprawdę wyjątkowe! Jednak okres przed Świętami nie jest zbyt wesoły. Mama Basi łamie sobie rękę, a lekarz zabrania jej cokolwiek robić. Wszystko stanęło pod znakiem zapytania. I co teraz? Bez pomocy mamy Święta mogą się nie udać... Jednak na pomoc rusza cała rodzina Basi! Wspólnie robią dekoracje, pakują prezenty i gotują świąteczne...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietooporne – ebook
Patrycja Kłósek-Bzowska Magdalena Makarowska
Czy od dawna marzysz o tym, by schudnąć? Masz już dość kolejnych restrykcyjnych diet, które odbierają ci przyjemność z jedzenia, nie dając w zamian długotrwałych rezultatów? Czujesz frustrację, że znowu ci się nie udało, i obwiniasz siebie? Klucz do rozwiązania twoich problemów i osiągnięcia równowagi znajduje się w twojej głowie – w emocjach i psychicznej sile, która w tobie drzemie, choć możesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Optymizm w głowie i na talerzu – ebook
Karolina Koczur Ewa Krajewska-Kapuśniak
Czy wiesz, jak: oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać? odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać? z kilku małych rzeczy zbudować wielkie szczęście? jeść, by poczuć się lepiej i zdrowiej? wyczarować w swojej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu? W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można łatwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Na ostrym ogniu – ebook
Elizabeth Acevedo
W świecie Emoni Santiago nie ma rzeczy niemożliwych… jest magia! Emoni Santiago to dziewczyna obdarzona niezwykłym talentem – potrafi przygotować dania, które zachwycają wszystkich smakiem i aromatem, dowodząc, że magia istnieje. Ta wrażliwa czarodziejka kulinarna jednak jest jeszcze licealistką, której trudno pogodzić szkolne obowiązki z wychowywaniem dwuletniej córeczki. Ciągłe podejmowanie decyzji...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia na cieżkie czasy – ebook
Marcin Szczygielski
Siedemset przepisów i sposobów jak niedrogo i do syta wyżywić rodzinę w okresie kłopotów z domowym budżetem, kryzysu gospodarczego, działań wojennych lub zagrożenia terrorystycznego. Kuchnia na ciężkie czasy Marcina Szczygielskiego to kryzysowy poradnik i książka kucharska zarazem. Znaleźć tu można przepisy i sposoby na lepsze życie w czasach kłopotów z domowym budżetem, w wypadku załamania gospodarki,...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: