dania
Liczba pozycji: 9
Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki – ebook
Małgorzata Kosińska-Pułka
Wspaniała książka do rodzinnego czytania i… gotowania! Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki to zbiór dziesięciu opowiadań. W każdym z nim poznajemy wyjątkowych bohaterów oraz historię jednego dania. Jeśli opowiadanie zaostrzy nam apetyt, to na końcu znajdziemy przepis, dzięki któremu wspólnie przygotujemy pyszny posiłek. To książka pełna smaków, ciepła i magii, połączonych z prostymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Nieoficjalna książka kucharska Hogwartu dla młodych czarownic i czarodziejów – ebook
Alana Al-Hatlani
Nieoficjalna książka kucharska Hogwartu. 50 magicznie prostych i zaczarowanych receptur dla młodych czarownic i czarodziejów. Młody czarodzieju i młoda czarownico! Chcesz spróbować ulubionych przysmaków Harry’ego Pottera? Warzyć eliksiry? Piec czarodziejskie ciasteczka? Urządzić przyjęcie jak z Hogwartu? Poznaj 50 czarodziejskich przepisów na pyszne dania ze świata magii: musy-świstusy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Gdy życie zsyła hipopotama – audiobook
Annette Bjergfeldt
Niezwykła saga, inspirowana historią szalonej rodziny autorki, do której prawa natychmiast sprzedano do osiemnastu krajów, błyskawicznie podbiła serca czytelników i światowe listy bestsellerów oraz zdobyła nominacje do licznych prestiżowych nagród literackich. Tętniąca życiem powieść o poszukiwaniu miłości stulecia, doświadczaniu straty i drugich szansach. Nieśmiała malarka Esther nieudolnie walczy...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawdy. Tom 1 Człowiek z blizną – audiobook
Janusz Kamil Gajdemski
Czy kiedy dusza cierpi od zranień, lekarstwem zawsze jest miłość? Młody mąż, przyszły ojciec i początkujący, zdolny powieściopisarz wiedzie spokojne życie. Wszystko odmienia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, w momencie gdy odbiera telefon ze szpitala, który zmienia życie całej jego rodziny. Janek siedział na sofie, trzymając na kolanach swą debiutancką powieść. Już tysiące ludzi miały...Data dostępności:
Data publikacji:
Mały szef kuchni – ebook
Anjali Shah
W ITAJ WE WSPANIAŁYM KRÓLESTWIE GOTOWANIA! Twoja pierwsza własna książka kucharska nauczy cię, jak siekać, mieszać, piec i gotować, a przy okazji rozbawi cię kulinarnymi dowcipami. Przygotowując na śniadanie chlebek bananowy, urządzając pizza party czy podając na obiad dla całej rodziny słoneczną zupę i chipsy z jarmużu, a na deser pyszne ciastko czekoladowe z niespodzianką, poczujesz taką...Data dostępności:
Data publikacji:
Basia: Basia i Boże Narodzenie – ebook
Zofia Stanecka
Tych Świąt Bożego Narodzenia Basia długo nie zapomni, ponieważ będą naprawdę wyjątkowe! Jednak okres przed Świętami nie jest zbyt wesoły. Mama Basi łamie sobie rękę, a lekarz zabrania jej cokolwiek robić. Wszystko stanęło pod znakiem zapytania. I co teraz? Bez pomocy mamy Święta mogą się nie udać... Jednak na pomoc rusza cała rodzina Basi! Wspólnie robią dekoracje, pakują prezenty i gotują świąteczne...Data dostępności:
Data publikacji:
Paddington triumfuje – ebook
Michael Bond
Opowieść, w której Paddington przekonuje się, że kanapki z marmoladą pomagają wyjść z każdej, nawet najbardziej kłopotliwej sytuacji. Wygrać w konkursie kulinarnym! To prawdziwe wyzwanie dla niedźwiadków, zwłaszcza dla tych, które lubią dobrze zjeść. Jeszcze tylko kilka minut, ostatnie próby, czy wszystko smakuje doskonale. Ale cóż to? Z dania nie zostało prawie nic! Paddington niepostrzeżenie zjadł...Data dostępności:
Data publikacji:
Człowiek, który pokochał Yngvego – ebook
Tore Renberg
Jest styczeń 1990 roku. Jarle Klepp ma 17 lat i uczy się w liceum w Stavanger, małym mieście w zachodniej Norwegii. W jego życiu liczą się rock, seks i polityka. Razem z najlepszym kumplem gra w kapeli punkowej, ma świetną dziewczynę, chodzi w czarnym płaszczu i arafatce, a do tego cały czas stara się wyróżnić z tłumu. Wszystko zmienia się, gdy w jego szkole pojawia się nowy uczeń, Yngve - roztargniony...Data dostępności:
Data publikacji:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności:
Data publikacji: