danie
Liczba pozycji: 5
Danie główne. Komisarz Piotr Tonder. Tom 1 – audiobook
Marcin Radwański
Wczesne lato w Zielonej Górze, niewielkim mieście zachodniej Polski. Kucharz, znanej restauracji serwującej kuchnię francuską znajduje w zamrażarce rozczłonkowane ciało nieznanej kobiety. Za rozwikłanie tej sprawy bierze się Wydział Kryminalny Komendy Miejskiej, na czele z panią inspektor Agnieszką Wiertelak. Śledztwo jest skomplikowane, a podejrzanych coraz więcej. Czy zamieszany jest w to właściciel...Data dostępności:
Data publikacji:
Obiady – ebook
O-press
Książka zawiera 250 przepisów na zupy i drugie dania obiadowe. Różnorodność jest ogromna - od tradycyjnego rosołu czy ogórkowej, po wykwintne zupy z kuchni francuskiej, albo przecierane kremy. Na drugie danie serwujemy zarówno kotlet mielony jak i roladki mięsne z pistacjami - czyli coś i dla tradycjonalistów, i dla poszukujących nowych, zaskakujących zestawień smakowych. Dodatkowo na końcu alfabetyczny...Data dostępności:
Data publikacji:
Kolekcjoner. Komisarz Piotr Tonder. Tom 2 – audiobook
Marcin Radwański
Zielona Góra. W wigilię Bożego Narodzenia zostają odnalezione zwłoki emerytowanej pani profesor. Wszystko wskazuje na uduszenie, ale jak się okazuje ciało zostaje pozbawione też języka. Do śledztwa zostaje przydzielony wydział kryminalny, na czele z komisarzem Piotrem Tonderem. Kilka dni później kryminalni odnajdują kolejną ofiarę z odciętym językiem. Śledczy dochodzą, iż obie ofiary były pochodzenia...Data dostępności:
Data publikacji:
Fakir z Ipi – audiobook
Marek Kochan
Pewnego czerwcowego dnia zgłoszono zaginięcie 21-letniej Weroniki. Rozpoczyna się medialny spektakl. Ze zniknięciem dziewczyny powiązany jest Kwiatek, który żongluje słowami i wydarzeniami tak, by porwać „publiczność”. Jego manipulacje i kłamstwa stają się częścią swoistego „reality show”, opartego na ludzkiej tragedii. Kryminał? Sensacja? Dramat psychologiczny? Dziennik...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia rosyjska – ebook
O-press
Dla większości z nas kuchnia rosyjska może kojarzyć się przede wszystkim z daniami takimi, jak bliny, pielmieni czy ruskie pierogi. Jednakże w tak rozległym kraju jak Rosja bogactwo wszelkich potraw jest znacznie większe niż krążące o tej kuchni schematy. Główną rolę na rosyjskim stole odgrywają dwie potrawy, o których mówi słynne przysłowie:„szczi i kasza - żywicielki nasze". Pierwsza z nich...Data dostępności:
Data publikacji: