kraju
Liczba pozycji: 61
Kuchnie Świata – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata. Wydanie 2 – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Historia Polski. 100 zagadek – ebook
Krzysztof Żywczak
Burzliwe dzieje polskiego narodu dostarczają wielu interesujących i zaskakujących faktów. Historia Polski. 100 zagadek to doskonała pozycja dla amatorów łamigłówek historycznych chcących zgłębić wiedzę o swoim kraju. Obszerne odpowiedzi znacznie poszerzą zasób wiadomości, a historyczne ilustracje ułatwią ich zapamiętywanie.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Azjatycki soft power a prawo własności intelektualnej – ebook
Katarzyna Grzybczyk
Soft power jest jednym z narzędzi wykorzystywanych do osiągnięcia wiodącej pozycji przez państwa azjatyckie. Jest to międzynarodowa wymiana kulturalna, współpraca i dyplomacja kulturalna, pomoc gospodarcza i technologiczna, wszystko to co buduje pozytywny wizerunek kraju i zainteresowanie obcokrajowców. Soft power polega na zdolności przyciągania i przekonywania do swoich racji, podczas gdy...Data dostępności:
Data publikacji:
Spryciarz emigracji – ebook
Patryk Raźniewski
To nie jest tak po prostu zwykła książka. To pierwszy taki poradnik w Polsce, który krok po kroku wprowadzi Cię we wszystkie tajemnice pracy za granicą. Trzymasz w rękach wiedzę, która uczyni Cię prawdziwym spryciarzem emigracji, i to już od pierwszego dnia. Chcesz wyjechać z kraju? Odmienić swoje życie? Marzą Ci się godne zarobki? Brak Ci doświadczenia lub odwagi? Nie trać czasu, ta książka jest właśnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Ameryka: instytucje i społeczeństwo 1607-2017 – ebook
Zbigniew Lewicki
Ameryka: instytucje i społeczeństwo jest zbiorem esejów poświęconych wielorakim aspektom rzeczywistości amerykańskiej - od historii i polityki po warunki naturalne i sport. Książka jest przeznaczona zarówno dla studentów stosunków międzynarodowych, politologii czy amerykanistyki, jak i dla osób interesujących się zawodowo lub hobbystycznie Stanami Zjednoczonymi. Poza szkicami monograficznymi zawiera...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawo do odliczenia i zwrotu podatku naliczonego w VAT – ebook
Paweł Selera
"Odliczenie i zwrot podatku naliczonego to podstawowe "mechanizmy" funkcjonowania podatku od towarów i usług. Przyznanie uprawnienia do odliczenia i zwrotu ma przy tym nie tylko znaczenie dla skutków podatku VAT ocenianych w kraju, lecz także wiąże się z realizacją jednej z podstawowych zasad wspólnego systemu podatku VAT. Stąd też kompleksowa analiza odliczenia i zwrotu podatku naliczonego ma ogromne...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji: