kulinarne
Liczba pozycji: 3
Zielony Sztandar – e-wydanie – 5/2024
Tygodnik Zielony Sztandar ukazuje się od 1931 roku. Czasopismo dedykowane jest społecznościom lokalnym i środowiskom miejskim. Czytelnicy mogą liczyć na tematykę społeczno-gospodarczą, rolniczą, samorządową i polityczną. Pismo oferuje porady prawne, informacje dotyczące zdrowia i urody, przepisy kulinarne oraz kulturę.Data dostępności:
Data publikacji:
Blaski i cienie II Rzeczypospolitej – audiobook
Sławomir Koper
Blaski i cienie II Rzeczypospolitej. Sensacje Celebryci Skandale Szalone życie celebrytów II RP. Ówczesne smaki i obyczaje kulinarne. Kolonialne ambicje Polski. Romanse w Zakopanem. Czy Dymsza był zdrajcą? Morskie opowieści spod biało-czerwonej bandery. Na czym polega fenomen Mieczysława Fogga? Tajemniczy kasiarz Szpicbródka. Prawda i legenda o Gdyni oraz Wolnym Mieście Gdańsku. Michał Waszyński...Data dostępności:
Data publikacji:
Rok 1863. Opowieść o miłości, wojnie i gotowaniu – audiobook
Aleksandra Katarzyna Maludy
Heroizm i miłość można znaleźć tam, gdzie się ich najmniej spodziewamy. Połowa roku 1862. W powietrzu już wisi powstanie, do którego przygotowują się mieszkańcy Drozdowa, Kondrajca oraz innych okolicznych miejscowości. Powstańcy organizują potajemne spotkania, aby omówić plany działania i dodać sobie nawzajem otuchy w tych ciężkich dla kraju czasach. We dworze drozdowskim, pod kierownictwem postawnej...Data dostępności:
Data publikacji: