pozywienie
Liczba pozycji: 13
Medycyna czakralna. – ebook
Margarita Alcantara
Skorzystaj z wiedzy doświadczonej terapeutki Autorka zajmuje się najczęstszymi dolegliwościami, jakich doświadczają dziś ludzie. Z powodzeniem nauczyła swoich klientów wielu różnych technik uzdrawiania w celu usuwania blokad energetycznych i równoważenia ich czakr. Teraz dzieli się zdobytym doświadczeniem w swojej bestsellerowej książce. Sprawdź, jak może pomóc Ci: Trzyczęściowy...Data dostępności:
Data publikacji:
Pierwiastki chemiczne wokół nas: Udany początek nauki chemii – ebook
Bárta Milan
Pierwiastki chemiczne tworzą nasze pożywienie, nasze ciała, są obecne w przedmiotach spotykanych w warsztatach, łazienkach, kuchniach. Wiele z nich znajdziemy również tam, gdzie w ogóle byśmy się ich nie spodziewali. Odkrywanie, produkcja i stosowanie pierwiastków wiąże się często z ciekawą historią i współczesnością. W tej książce przedstawiłem ponad czterdzieści z nich. Głównie te, które najczęściej...Data dostępności:
Osteoporoza – ebook
Mirosław Jarosz
Osteoporoza to choroba polegająca na osłabieniu układu kostnego człowieka. Liczbą zachorowań na osteoporozę systematycznie wzrasta. Przyczyniają się do tego niezdrowy tryb życia, przede wszystkim nieprawidłowy sposób żywienia, a także brak lub zbyt małe natężenie aktywności fizycznej oraz palenie tytoniu. Działania profilaktyczne, między innymi systematyczny wysiłek fizyczny oraz właściwa dieta, mogą...Data dostępności:
Na ścieżkach życia: Historia naturalna zachowania zwierząt – ebook
David Attenborough
David Attenborough jest najbardziej znanym popularyzatorem wiedzy przyrodniczej na świecie, twórcą filmów przyrodniczych, który z kamerą objechał świat, pokazał nam całe królestwo zwierząt i przeanalizował każdą większą grupę w kontekście roli, jaką odegrała w długim spektaklu życia, od jego początku aż po dzień dzisiejszy. Życie na Ziemi, czyli najwspanialsza historia na świecie to książka, która...Data dostępności:
Kuchnia Jogina: Roślinne przepisy z Białego Domu – ebook
Piotr Henschke
Piotr Henschke zachęca nas, aby gotowanie traktować, jako medytację, a co za tym idzie, włożyć w to swoje serce. W kuchni może panować gwar lub cisza, możesz słuchać jazzu, rocka lub mantr. Jeśli twoją intencją będzie zadowolenie tych, z którymi usiądziesz przy wspólnym stole, to wtedy jest to Kuchni jogina. Od wielu lat głównym zajęciem autora książki jest gotowanie dla osób uprawiających przeróżne...Data dostępności:
Historia polskiego smaku: Kuchnia, stół, obyczaje – ebook
Maja Łozińska Jan Łoziński
„Historia Polskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki menu Polaków, ale także przeobrażenia całej, szeroko pojętej, kultury kulinarnej – obyczajów związanych ze stołem i jadalnią, zastawy stołowej i sprzętów kuchennych, historię rodzimych książek kucharskich. Autorzy śledzą...Data dostępności:
Drzewostan słowiański – ebook
Ludzie byli i są zafascynowani drzewami, dawniej uważali je za uosobienie bóstw, wierzyli w ich nadprzyrodzone moce, a lasy będące skupiskami drzew w większej liczbie budziły grozę, ale też dawały pożywienie, schronienie i opał, co wielokrotnie pozwalało przetrwać trudne okresy historyczne lub klimatyczne. Dziś także drzewa i lasy są obecne w świadomości językowej i kulturowej ludzkości. Głównie to...Data dostępności:
Układ odpornościowy bez tajemnic – ebook
Heather Moday
Dla większości z nas układ odpornościowy stanowi zagadkę – to niewidzialna, skomplikowana sieć komórek, receptorów i przekaźników, której prawidłowości działania nie sposób skontrolować według ustalonych norm. Mimo to rzutuje ona na każdy aspekt naszego zdrowia, wpływając na przebieg prawie wszystkich znanych ludzkości chorób, a niekiedy także je wywołując. Wiele powiedziano na temat „wzmacniania”...Data dostępności:
Data publikacji:
SITOPIA Jak jedzenie może ocalić świat – ebook
Carolyn Steel
Szacunek do jedzenia to coś dużo więcej niż radość z organicznej marchewki czy kawałka dobrego sera; to nasza jedyna droga przeżycia. Dlaczego jedzenie uratuje świat? Bo wszyscy jemy. Bo gotując i jedząc wspólnie, dowodzimy swojego człowieczeństwa. Bo proces produkcji jedzenia ma ogromy wpływ na planetę i na nasze zdrowie, a zmieniając nasze menu, możemy uratować świat i pomóc sobie nawzajem. Industrializacja...Data dostępności:
Dynastia Jagiellonów w Polsce – ebook
Urszula Borkowska
PANORAMA DZIEJÓW JEDNEJ Z NAJPOTĘŻNIEJSZYCH DYNASTII ŚREDNIOWIECZNEJ I NOWOŻYTNEJ EUROPY! Książka: - ukazuje pogmatwane dzieje dynastii Jagiellonów w Polsce, - przedstawia wyniki najnowszych badań nad dynastią Jagiellonów i państw znajdujących się w ich władaniu, - szczegółowo opisuje stosunek Jagiellonów do takich zagadnień, jak religijność, wykształcenie, praca, pożywienie, wypoczynek i rozrywki, -...Data dostępności: