substancji
Liczba pozycji: 22
Żyj bez toksyn. Jak pozbyć się szkodliwych substancji ze swojej codzienności – ebook
Aleksandra Olsson Aleksandra Rutkowska
Czy wiesz, że chemia, której używasz podczas ścierania kurzu, drażni twoją skórę i układ oddechowy? Pojemniki, w których zamawiasz jedzenie, i te, w których je przechowujesz, wydzielają szkodliwe substancje, przenikające do twojego organizmu? A kosmetyki, płyny do płukania tkanin i odświeżacze powietrza wpływają na twoje samopoczucie i jakość snu? Dr nauk medycznych, biotechnolog Aleksandra Rutkowska...Data dostępności:
Data publikacji:
Dziennik podróży – ebook
Józef Kopeć
Józef Kopeć to polski oficer urodzony w roku 1763 w powiecie pińskim. Sławę zyskał jako etnograf oraz badacz substancji psychoaktywnych. Za walkę w obronie ojczyzny został zesłany na Kamczatkę, gdzie prowadził badania na temat kultury dalekiej Północy. Całą drogę oraz pobyt na zesłaniu opisał w swoim dzienniku, który stanowił pierwsze tak obszerne opracowanie dotyczące tamtych rejonów. Ponadto spisał...Data dostępności:
Data publikacji:
Eliksir przyśpieszający – ebook
H. G. Wells
Prof. Gibberne wynajduje specyfik, który radykalnie przyspiesza procesy fizjologiczne i poznawcze człowieka. Jednostka będąca pod wpływem eliksiru nie dostrzega w sobie żadnych zmian, ma natomiast wrażenie jakby świat dookoła zastygł w bezruchu. W sytuacji tak wielkiego spowolnienia dostrzec można wyłącznie naprawdę szybkie ruchy, jak strzał w bicza. Eksperymenty z użyciem substancji dają obiecujące...Data dostępności:
Data publikacji:
Sole Schusslera. Minerały wzmacniające odporność – ebook
Margit Muller-Frahling
Dr Heinrich Wilhelm Schüssler, wyodrębnił dwanaście soli mineralnych niezbędnych dla zdrowia i opisał ich właściwości. Według niego choroby powstają w wyniku zaburzeń spowodowanych niedoborem substancji mineralnych w komórkach. W książce znajdziesz szczegółową charakterystykę działania podstawowych dwunastu soli mineralnych oraz piętnastu uzupełniających. Pobudzają one i regulują poszczególne funkcje...Data dostępności:
Data publikacji:
Hipoalergiczni 2019 nr 18_05 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Producentom śmieciowych produktów zależy na tym, aby nasze nawyki zakupowe nie ulegały zmianie. A więc mało kto uświadamia nas o tym, co nam nie służy. Nasza redakcja stoi na straży prawdy naukowej i nie poddaje się naciskom koncernów światowych, a więc ujawnia dokładne nazwy substancji, które nam szkodzą i gdzie można się na nie natknąć. W tym wydaniu poruszamy temat szkodliwości sieci komórkowych...Data dostępności:
Data publikacji:
Niebezpieczne kosmetyki – ebook
Marion Schimmelpfennig
Czy z własnej woli pozwoliłbyś na długotrwałe trucie całego organizmu? Nie? Dlaczego więc codziennie aplikujesz sobie solidną porcję chemii wraz z preparatami pielęgnacyjnymi? Autorka przez lata pracowała w branży marketingowej i miała wgląd w praktyki stosowane w przemyśle kosmetycznym. Teraz ujawnia fakty na temat toksycznych substancji w kosmetykach. Dzięki niej poznasz ich szkodliwy wpływ na...Data dostępności:
Data publikacji:
Szyszynka - siedziba duszy i wiecznej młodości – ebook
Birgitt Täuber-Rusch Stefan Limmer
Dzięki publikacji zastosujesz skuteczne techniki zapobiegające zwapnieniu szyszynki i uwolnisz ją od blokad. Poznasz sposoby na jej pobudzenie i odtruwanie z toksycznych substancji. Zrezygnujesz z używek zaburzających Twoje pozazmysłowe postrzeganie i zrozumiesz niekorzystne działanie elektrosmogu. Ograniczysz niebieskie światło z urządzeń elektromagnetycznych, a tym samym przywrócisz naturalny rytm...Data dostępności:
Data publikacji:
Naturalne metody na silne serce – ebook
Franziska Rubin
Jak nie dać się zabójcy nr 1 na świecie? To choroby serca są najczęstszą przyczyną śmierci. W dużej mierze można ich jednak uniknąć. Styl życia odgrywa bowiem decydującą rolę przy zachowaniu zdrowego serca. W 90% nasze serce choruje z powodu czynników ryzyka, takich jak palenie, nieprawidłowe odżywianie lub przejadanie się, stres oraz brak ruchu. Szkodzić mu mogą także choroby i infekcje. Autorka wyjaśnia,...Data dostępności:
Data publikacji:
Żywność fermentowana i probiotyczna – ebook
Michael Dietz
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają...Data dostępności:
Data publikacji:
Choroby układu moczowego – ebook
Jadwiga Górnicka
Nerki to naturalne filtry organizmu. Ich wadliwe działanie powoduje, że nasz organizm źle funkcjonuje i jest podatny na zachorowanie, np. na cukrzycę czy choroby reumatyczne. Z kolei drogi moczowe pozwalają na bezpieczne wydalenie szkodliwych substancji z ustroju. Często lekceważymy przeziębienia i lekkie zapalenia pęcherza czy cewki moczowej, a mogą one prowadzić do ciężkich powikłań, od kamicy...Data dostępności:
Data publikacji: