Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

substancji

Liczba pozycji: 11
  • CENA NEXTO

    Surfaktanty. Budowa, właściwości, zastosowania – ebook

    Ryszard Zieliński  

    Surfaktanty są bardzo liczną grupą substancji zarówno pochodzenia naturalnego, jak i otrzymywanych na drodze syntezy chemicznej. Znaczne zainteresowanie tymi związkami wynika z ich dużej aktywności powierzchniowej, którą wykazują nie tylko na granicy faz roztwór surfaktantów – gaz (np. powietrze), ale również na granicach dwóch faz skondensowanych: roztwór surfaktantów – ciecz oraz roztwór surfaktantów...

    Data dostępności:

    Cena: 135,00 zł 150,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 150,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Efekt Rosie – ebook

    Graeme Simsion  

    Don Tillman powraca! Niesztampowy bohater „Projektu Rosie”, genetyk ze zdiagnozowanym zespołem Aspergera, podejmuje wysiłek, by przyswoić sobie protokół norm i zachowań dotyczących ojcostwa. Inicjuje więc projekt „Dziecko”: ustala nowy system posiłków, by dostarczyć swojej żonie Rosie odpowiednią ilość substancji odżywczych, projektuje najbezpieczniejszy wózek świata (w komplecie z kaskiem dla niemowląt)...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 28,80 zł 32,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Produkty uboczne przetwórstwa owoców w projektowaniu żywności – ebook

    Bogdan Pachołek  

    Celem studiów literaturowych i badań eksperymentalnych, których efektem jest prezentowana książka, była ocena przydatności i możliwości wykorzystania produktów ubocznych przetwórstwa owoców jagodowych jako źródła substancji o korzystnym działaniu żywieniowym w opracowaniu koncepcji innowacyjnego wyrobu ciastkarskiego o podwyższonej wartości żywieniowej. Tego rodzaju badania mogą wzbudzać duże zainteresowanie...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia – ebook

    Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy...

    Data dostępności:

    Cena: 29,70 zł 33,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Podstawy biochemii dla towaroznawców – ebook

    Daniela Gwiazdowska   Alina Piotraszewska-Pająk   Marta Ligaj   Marian Filipiak  

    Celem podręcznika jest zapoznanie czytelnika z podstawami biochemii oraz z wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznych. Autorzy skoncentrowali się na tych elementach biochemii, które są istotne dla towaroznawców z punktu widzenia ich pracy związanej z kształtowaniem jakości produktu i jej profesjonalną kontrolą. Jest adresowany głównie do studentów towaroznawstwa...

    Data dostępności:

    Cena: 28,35 zł 31,50 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,50 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Córka Strażnika Ognia – ebook

    Angeline Boulley  

    Osiemnastoletnia Daunis Fontaine – pół Amerykanka, pół Indianka z plemienia Odżibwejów – jest świadkiem zastrzelenia swojej przyjaciółki i trafia w sam środek prowadzonego przez FBI śledztwa w sprawie nowego śmiertelnego narkotyku. Niechętnie zgadza się na rolę tajnej agentki i wykorzystanie indiańskiej medycyny do wykrycia źródła nieznanej substancji. Daunis pragnie być silną Anishinaabe kwe – kobietą...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 35,93 zł 39,92 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,92 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Życie pszczół – ebook

    Maurice Maeterlinck  

    "Piękna proza łącząca świat pszczelarski, naukę i filozofię. Praktyczny podręcznik biologii pszczół, a jednocześnie literacka apoteoza przyrody. Dzięki interdyscyplinarnemu podejściu książka zarówno dla specjalistów, jak i tych, którzy dopiero wczoraj zainteresowali się pszczołami. Maurice Maeterlinck w niezwykły sposób łączy ze sobą świat rzemiosła pszczelarskiego, nauki, filozofii, poezji i świetnej...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 40,41 zł 44,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Znaczenie roślinnych metabolitów wtórnych w kształtowaniu jakości sensorycznej i zdrowotnej produktów spożywczych z buraka ćwikłowego – ebook

    Katarzyna Mikołajczyk-Bator  

    Monografia jest kompleksowym opracowaniem naukowym obejmującym szereg istotnych kwestii związanych z jakością buraka ćwikłowego jako surowca będącego źródłem metabolitów wtórnych wpływających na jakość sensoryczną i zdrowotną produktów spożywczych. W monografii przedstawiono aktualny stan wiedzy na temat rynku warzyw w Polsce. Opisano przeprowadzone badania składu jakościowego buraków, stosując metody...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Przygotowanie kadr w ochronie lotnictwa cywilnego – ebook

    Bezpieczeństwo w komunikacji lotniczej już od lat 60. ubiegłego wieku stało się priorytetem dla społeczności międzynarodowej czego wyrazem było wprowadzenie tzw. tokijsko-hasko-montrealskiego systemu prawa w ochronie lotnictwa cywilnego. 11 września 2001 r., kiedy to terroryści wykorzystując statki powietrzne dokonali zamachu na World Trade Center w Nowym Jorku, stał się cezurą całkowicie zmieniając...

    Data dostępności:

    Cena: 25,20 zł 28,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTÓW na rynku żywności – ebook
    CENA NEXTO

    BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTÓW na rynku żywności – ebook

    Anna Dąbrowska Żywność stanowi podstawę egzystencji człowieka - potrzeba zaspokojenia głodu jest najważniejsza, ale można ją plasować i na wyższych poziomach piramidy Maslowa. Warto przybliżyć znaczenie trzech pojęć, które występują w monografii: "bezpieczeństwo żywności", "bezpieczeństwo żywnościowe" i "bezpieczeństwo konsumenta". W myśl ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia bezpieczeństwo...

    Data dostępności:

    Cena: 26,46 zł 29,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,40 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 11

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA