Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

technologie ebook

Liczba pozycji: 34
  • Technologia przetwórstwa mięsa – książka

    Technologia przetwórstwa mięsa – książka

    Adam Olszewski  

    Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronomiczna część 1 Podręcznik – książka

    Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronomiczna część 1 Podręcznik – książka

    Anna Kmiołek  

    Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych,...

    Cena: 56,60 zł

    Więcej

  • Technologia wędzenia żywności – książka

    Technologia wędzenia żywności – książka

    Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie...

    Cena: 63,15 zł

    Więcej

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Ewa Superczyńska   Melania Żylińska-Kaczmarek  

    Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki...

    Cena: 15,00 zł

    Więcej

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 – książka

    Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 – książka

    Ewa Superczyńska   Melania Żylińska-Kaczmarek  

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono...

    Cena: 15,00 zł

    Więcej

  • Technologia produkcji wina – książka

    Technologia produkcji wina – książka

    Yair Margalit  

    Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook...

    Cena: 77,99 zł

    Więcej

  • Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące...

    Cena: 99,00 zł

    Więcej

  • Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności – książka

    Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności – książka

    Magdalena Kaźmierczak  

    W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej. Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych. Podsumowanie kończące...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T.3.1. – książka

    Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T.3.1. – książka

    Krystyna Jarosz  

    Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane i mniej znane. Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż, które mogą być używane w piekarniach. Publikacja zwraca szczególną uwagę na transport, przechowywanie i ocenianie jakości mąki żytniej i pszennej. Liczne ćwiczenia i pytania pozwalają na sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy przez ucznia. Przejrzyste schematy...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach – książka

    Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach – książka

    Adam Olszewski  

    Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 34

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA