utrzymaniu
Liczba pozycji: 6
O łabędziach we wiku – ebook
Jerzy Bandrowski
W jednej z nadmorskich miejscowości żył rybak, który wychowywał czternaścioro dzieci. Jak można się domyślać, nie było to łatwe zadanie. Starsze dzieci pomagały w utrzymaniu rodziny, a młodsze zajmowały się sobą nawzajem. Wśród rodzeństwa była para, która nie rozstawała się ze sobą: pięcioletnia Józia i rok starszy Janek. Wspólnie chodzili nad zatokę, by spędzać czas, wpatrując się w morską otchłań....Data dostępności:
Data publikacji:
Czas na przerwę! Autogenny Trening Antystresowy. – audiobook
Sylwester Kowalski
Czujesz się zmęczony, zestresowany, brak ci motywacji i energii do działania, potrzebujesz relaksu…? Czas na przerwę! Autogenny Trening Antystresowy, to doskonałe narzędzie do samodzielnej pracy z organizmem. Dzięki niemu uruchomisz mechanizmy sprzyjające odprężeniu, opanowaniu emocji, uzyskaniu wewnętrznego spokoju i równowagi. Trening pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, rozluźnieniu...Data dostępności:
Data publikacji:
Trening Autogenny CARDIO – audiobook
Sylwester Kowalski
Trening Autogenny Cardio jest profesjonalnym narzędziem przeznaczonym dla wszystkich chcących zadbać o prawidłowe funkcjonowanie ukłądu krążenia. Bazuje na klasycznych elementach treningu autogennego Schultza i progresywnego Jacobsona. Pozwala na samodzielną pracę z własnym organizmem. Wystarczy zaledwie kilka minut dziennie by uruchomić mechanizmy sprzyjające odprężeniu, opanowaniu emocji i uzyskaniu...Data dostępności:
Data publikacji:
Proszę Państwa do gazu – ebook
Tadeusz Borowski
Dzień z życia więźniów obozu koncentracyjnego opowiedziany z perspektywy członka tzw. Kanady - uprzywilejowanej grupy więźniów zajmujących się rozładunkiem transportów i selekcją przedmiotów. Wszelkie działania bohatera są skoncentrowane na utrzymaniu się przy życiu i zawłaszczeniu jak największej liczby podstawowych dóbr, głównie odzieży i artykułów spożywczych. W tych dramatycznych okolicznościach...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 1. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) – ebook
Maciej Kokoszko Krzysztof Jagusiak Zofia Rzeźnicka
W książce zawarto szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenę wartości dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Przebadano wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż do czasu...Data dostępności:
Data publikacji:
Kapitał klienta w budowaniu wartości przedsiębiorstwa – ebook
Wiesława Caputa
Wymiana wartości pomiędzy przedsiębiorstwem i klientem odbywa się w warunkach dynamicznych zmian otoczenia, co z perspektywy realizacji celów przedsiębiorstwa oznacza m.in. konieczność: ustawicznej rekombinacji działań, rekonstrukcji map biznesu, szukania nowych czy też skoncentrowania działań na utrzymaniu dotychczasowych przewag, tworzenia kanałów komunikacyjnych umożliwiających transfer wiedzy dla...Data dostępności:
Data publikacji: