Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Analiza i ocena jakości żywności – ebook

ebooki: Analiza i ocena jakości żywności – ebook
CENA NEXTO
Analiza i ocena jakości żywności – ebook
Ten produkt możesz kupić jeszcze taniej – Zobacz

CENA NEXTO

Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka  

28.08.2024

polski

329

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

978-83-8237-138-3

  • PDF
Opis

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości żywności niezbędna.
W książce omówiono m.in.: podstawy zapewnienia jakości wyników badań laboratoryjnych, kwestie pobierania próbek i ich przygotowania do analizy, metody analizy niektórych własności fizycznych (np. gęstości, barwy), techniki chromatograficzne i spektroskopowe, metody analizy zawartości poszczególnych grup składników żywności, metody badań właściwości żywności – przeciwutleniających i sensorycznych. Przedstawiono w niej również szczegółowe opisy metod badania składników żywności oraz wyznaczania jej właściwości fizykochemicznych, a także dane pozwalające na interpretację uzyskanych wyników.
Publikacja jest przeznaczona dla studentów realizujących zajęcia na różnych kierunkach związanych z żywnością, ale może być pomocną lekturą dla pracowników branży spożywczej i urzędowej kontroli żywności, a zwłaszcza pracowników laboratoriów.

Cena Klubowicza Nexto Premium?

21,00 zł 35,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,50 zł
i
Analiza i ocena jakości żywności - ebook
28,70 zł 35,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,50 zł
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!