Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook

ebooki: Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook
CENA NEXTO
Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne – ebook
Ten produkt możesz kupić jeszcze taniej – Zobacz

CENA NEXTO

Praca zbiorowa  

29.08.2024

polski

61

Elamed

978-83-66984-01-1

  • PDF
Opis

Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzania oraz kontrola jakości produktu gotowego to fundamentalne elementy zapewniające jakość produkowanych wyrobów. O bezpieczeństwie żywności można mówić, jeśli w trakcie jej obecności na rynku zachowuje ona swoje pierwotne bądź oczekiwane właściwości, które określa się na podstawie wyznaczanie okresu trwałości.

Współcześnie, świadomi konsumenci poszukują żywności łączącej w sobie cechy związane z wysoką wartością odżywczą, atrakcyjnością sensoryczną oraz bezpieczeństwem jej spożycia. Natomiast po stronie producenta żywności spoczywa obowiązek sprostania tym wymogom, a przy okazji proponowania innowacyjnych produktów spożywczych.

W publikacji omówiono różne rodzaje innowacyjnych metod analitycznych, które pozwalają na poprawę bezpieczeństwa żywności, zarówno w kontekście jej trwałości i określenia terminu przydatności do spożycia, jak również w odniesieniu do często występujących alergii pokarmowych i nietolerancji. Poruszone zostały także kwestie składników pokarmowych, które mają korzystny lub niekorzystny wpływ na ludzkie zdrowie.

Cena Klubowicza Nexto Premium?

48,00 zł 80,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,00 zł
i
Bezpieczeństwo żywności. Współczesne problemy analityczne - ebook
65,60 zł 80,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,00 zł
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!