Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności – ebook

ebooki: Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności – ebook
CENA NEXTO
Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności – ebook
Ten produkt możesz kupić jeszcze taniej – Zobacz

CENA NEXTO

Katarzyna Pawlak-Lemańska  

28.08.2024

polski

183

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

978-83-66199-19-4

  • PDF
Opis

W towaroznawstwie produktów spożywczych pojęcie jakości jest szeroko stosowane i odnosi się zarówno do produktu oraz producenta, jak i do konsumenta żywności. Jakość, rozumiana jako zaspokojenie lub przekroczenie oczekiwań klienta, w odniesieniu do żywności obejmuje wiele różnorodnych aspektów i determinowana jest przez szereg czynników. Jej złożony charakter oddaje termin „całkowitej jakości żywności” (ang. total food quality) obejmujący różnorodne cechy wynikające z natury produktu oraz z jego oceny przez konsumenta. Szereg opisujących produkt cech określa się za pomocą wachlarza technik i metod standaryzujących i obiektywizujących pomiar tych właściwości produktów spożywczych, które wpływają na percepcję i zakup przez potencjalnych konsumentów.
Przedstawiona monografia jest publikacją wpisującą się w nurt interdyscyplinarnych badań dotyczących metod oceny i kontroli jakości żywności w sposób wielokierunkowy i holistyczny. Zawiera problemy naukowe z pogranicza takich dyscyplin, jak towaroznawstwo, marketing, zarządzanie jakością czy badania nad zachowaniem i psychologią konsumenta.
Głównym celem pracy była ocena jakości wybranych produktów żywnościowych uwzględniająca charakterystykę ich cech i oczekiwań konsumenta z nimi związanych z wykorzystaniem metod fizykochemicznych, sensorycznych i konsumenckich. Do realizacji pracy wybrano kombinację zaawansowanych metod instrumentalnych oceniających jakość wewnętrzną produktu oraz metod wykorzystywanych w badaniach konsumenckich opartych na pomiarach poszerzonej jakości oczekiwanej i doświadczanej.

Cena Klubowicza Nexto Premium?

9,60 zł 16,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,20 zł
i
Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności - ebook
14,40 zł 16,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,20 zł
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!