Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook

Przeczytaj fragmentebooki: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook
CENA NEXTO
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności – ebook
CENA NEXTO

28.08.2024

polski

114

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-19506-9

  • EPUB
  • MOBI
Opis

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - ebook
57,60 zł 64,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,00 zł
?
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!