Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Odroczony rozrost. Technologia w piekarni – ebook

ebooki: Odroczony rozrost. Technologia w piekarni – ebook
CENA NEXTO
Odroczony rozrost. Technologia w piekarni – ebook
CENA NEXTO

29.08.2024

polski

176

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-18003-4

  • PDF
Opis

Klienci oczekują świeżych bułeczek bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?

Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni oraz technologom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:
– technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na przesunięcie momentu wypieku o kilka lub kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;
– procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe ich przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.

W książce można znaleźć:
– podstawy teoretyczne;
– przykłady instalacji i omówienie obsługi urządzeń;
– cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów;
– porady, na co trzeba zwrócić uwagę, planując rozbudowę zakładu lub założenie sklepu firmowego.

Odroczony rozrost. Technologia w piekarni - ebook
84,60 zł 94,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,50 zł
?
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!