Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Technologia przetwórstwa mięsa – ebook

ebooki: Technologia przetwórstwa mięsa – ebook
CENA NEXTO
Technologia przetwórstwa mięsa – ebook
Ten produkt możesz kupić jeszcze taniej – Zobacz

CENA NEXTO

Adam Olszewski  

29.08.2024

polski

346

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-19412-3

  • PDF
Opis

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.
Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Cena Klubowicza Nexto Premium?

56,40 zł 94,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,80 zł
i
Technologia przetwórstwa mięsa - ebook
79,90 zł 94,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,80 zł
Ładowanie rekomendacji…
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!