Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Zrównoważona produkcja trzody chlewnej w systemie wolnowybiegowym – ebook

ebooki: Zrównoważona produkcja trzody chlewnej w systemie wolnowybiegowym – ebook
Zrównoważona produkcja trzody chlewnej w systemie wolnowybiegowym – ebook
Ten produkt możesz kupić jeszcze taniej – Zobacz

Monika Gębska   Anna Grontkowska   Anna Rekiel   Marcin Sońta  

28.08.2024

polski

179

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

978-83-8237-107-9

  • PDF
Opis

Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili
o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.

Zrównoważona produkcja trzody chlewnej w systemie wolnowybiegowym - ebook
Produkt bezpłatny
?
Ładowanie rekomendacji…