Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Chemia żywności Tom 1: Główne składniki żywności – ebook

Przeczytaj fragmentebooki: Chemia żywności Tom 1: Główne składniki żywności – ebook
CENA NEXTO
Chemia żywności Tom 1: Główne składniki żywności – ebook
CENA NEXTO

28.08.2024

polski

458

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-19691-2

  • EPUB
  • MOBI
Opis

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 1 opisano:
- zakres i rolę chemii żywności;
- budowę surowców i produktów żywnościowych;
- udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
- występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
- interakcje składników żywności;
- składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Chemia żywności Tom 1: Główne składniki żywności - ebook
102,60 zł 114,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,50 zł
?
Opinie o produkcie
Ocena:

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!