potrawy, napoje, żywność
Kuchnia malucha – książka
Dorota Szymańska
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera szereg fachowych informacji: zasady prawidłowego komponowania posiłków, warunki rozszerzania diety o nowe pokarmy, karmienie malucha w czasie choroby, interakcje leków ze składnikami pożywienia, problemy z alergią...Data dostępności:
Cena: 27,85 zł
29,95 złRoślinna kuchnia regionalna – książka
Paweł Ochman
Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na...Data dostępności:
Cena: 46,41 zł
49,90 zł7 Ways Easy Ideas for Every Day of the Week – książka
Jamie Oliver
Discover 7 Ways to reinvent each of your favourite ingredients with Jamie's brand-new, No. 1 bestselling cookbook, featuring 120 exciting and tasty new recipes Includes recipes from Jamie's hit Channel 4 TV show Keep Cooking Family Favourites _________ Jamie has done his research to find out exactly what we, as a nation, love to eat. He's taken 18 of our favourite ingredients and created 7 new,...Data dostępności:
Cena: 83,70 zł
90,00 złHistorie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji Czym chata bogata – książka
Barbara Czaykowska-Kłoś
arbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu. Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych. Wspomnienia, rodzinne historie...Data dostępności:
Cena: 46,41 zł
49,90 złKrajobrazy winiarskie Europy – książka
Książka „Krajobrazy winiarskie Europy” jest monografią, pracą zbiorową przygotowaną przez 19 autorów polskich i zagranicznych. Praca prezentuje zróżnicowanie krajobrazów winiarskich, rozumianych jako rodzaj krajobrazów kulturowych oraz ich ewolucję w różnych regionach Europy (także Nowej Zelandii, gdzie winiarstwo jest europejskim dziedzictwem). Praca zawiera oryginalne wyniki współczesnych, geograficznych...Data dostępności:
Cena: 39,06 zł
42,00 złFire + Wine: 75 Smoke-Infused Recipes from the Grill with Perfect Wine Pairings – książka
Mary Cressler Sean Martin
A marriage between two unlikely characters--wood-fired food and well-chosen wines--brought you by the real-life marriage of a pitmaster and a sommelier. This cookbook brings smoky goodness from the grill and pairs it with wines from the Pacific Northwest. Every region has its barbecue, grill, and smoking food traditions. Now the Pacific Northwest can claim its place at the table with these recipes...Data dostępności:
Cena: 116,25 zł
125,00 złDomowe wędliny z dziczyzny – książka
Robert Winckiewicz
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie. Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto liczne przepisy na domowe wędzonki, kiełbasy i inne wyroby, a także dania z dziczyzny. Publikacja uzupełniona...Data dostępności:
Cena: 37,19 zł
39,99 złOrzechy i pestki – książka
Lara Gessler
Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler. Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka. W przewodniku znajdziesz:...Data dostępności:
Cena: 45,57 zł
49,00 złBoskie świętowanie czyli jak spotkać Boga i przyjaciół przy wspólnym stole – książka
Maria Elżbieta Miduch Szymon Żyśko
Zatrzymaj się, jedz i błogosław! Garść czasu, szczypta życzliwości, dużo, dużo miłości i jeden stół – oto przepis na najpiękniejsze spotkania z rodziną, przyjaciółmi i z Bogiem. Sposób na wspaniałe świętowanie i odnowienie bliskiej relacji ze Stwórcą. Boskie świętowanieto wyjątkowa opowieść o tym, jak bardzo w dzisiejszych czasach brakuje nam spotkania przy stole, rodzinnego doświadczenia tego, że...Data dostępności:
Cena: 37,11 zł
39,90 złJak wzmocnić odporność – książka
Iwona Wierzbicka
Kompendium wiedzy na temat zdrowego stylu życia i wzmacniania odporności. Proste i praktyczne sposoby na poprawę zdrowia i cieszenie się pełnią życia. Masz problemy ze zdrowiem, z cerą, włosami? Cierpisz na stany zapalne, choroby przewlekłe lub autoagresywne? Męczą cię alergie, astma albo zaburzenia hormonalne ? Czujesz, że brakuje ci odporności? Chcesz poczuć się lepiej? Iwona Wierzbicka, dietetyk...Data dostępności:
Cena: 41,76 zł
44,90 złBehind Bars High-Class Cocktails inspired by Lowlife Gangsters – książka
Vincent Pollard
Pairing notorious fictional gangsters and mobsters with signature cocktails, this pocket-size collection of boozy recipes is so much fun, it’s criminal. It’s been a century since the prohibition sent Americans scurrying to speakeasies. And decades since the movie industry turned mobsters into celebrities. Now the two worlds collide in this highly original pocket-sized collection that creates signature...Data dostępności:
Cena: 46,45 zł
49,95 złCuisine Polonaise Kuchnia polska wersja francuska – książka
Izabella Byszewska
Nasza kucharska książka jest pretekstem do kulinarnej wędrówki po Polsce. W każdym regionie kraju zaskoczy nas bogactwo i różnorodność lokalnej kuchni, używanych przypraw i dodatków. Tradycyjne pieczywa i domowe wędliny, własne przetwory z owoców i warzyw, zawiesiste zupy, pieczone mięsa, grzyby na wiele sposobów – no i rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego – nalewki owocowe i miody pitne....Data dostępności:
Cena: 26,97 zł
29,00 złBez marnowania – książka
Anna Lesz
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania...Data dostępności:
Cena: 37,19 zł
39,99 złDieta antyrakowa Na surowo Koktajle – książka
Basse Monika von
Odkryj antyrakową moc drzemiącą w warzywach i owocach. Przygotuj samodzielnie zdrowe i pyszne koktajle. W tym poradniku znajdziesz inspirujące przepisy i praktyczne porady zdrowotne.Data dostępności:
Cena: 4,56 zł
4,90 złObrazkowa książka kucharska – książka
Ewa Oleksy Justyna Nizińska
W Obrazkowej książce kucharskiej można znaleźć przepisy na codzienne śniadania lub desery. To publikacja do wykorzystania w domu oraz na zajęciach w przedszkolu, szkole, na warsztatach terapii zajęciowej czy kółkach zainteresowań w domach kultury. Obrazkowa książka kucharska to pozycja, jakiej jeszcze nie było na rynku wydawniczym! Całkowite zwizualizowanie przepisów jest odpowiedzią na potrzeby tych,...Data dostępności:
Cena: 27,81 zł
29,90 złZawierucha w kuchni – książka
Grzegorz Zawierucha
Cóż może powstać z połączenia pasji, determinacji i poczucia humoru? Odpowiedź jest prosta – znakomite potrawy. I takie właśnie dania znajdziecie w książce zwycięzcy programu MasterChef 2019 – Grzegorza Zawieruchy. Grzegorz ma doskonałe wyczucie smaku i do gotowania przystępuje z pełnym zaangażowaniem. Dzięki jego książce przeżyjecie kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do wspomnień z dzieciństwa,...Data dostępności:
Cena: 55,71 zł
59,90 złSekrety włoskiej kuchni – książka
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, opatrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni – od Alp po Sycylię – ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Cena: 65,01 zł
69,90 złBabcine słoiki – książka
Jolanta Bąk
Babcine słoiki Konfitury, dżemy, kiszonki… Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.Data dostępności:
Cena: 46,45 zł
49,95 złCzytaj skład Gotuj z głową! – książka
Katarzyna Rada Jagoda Fabicka
Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność. Pokazujemy, jak w mądry sposób podejść do kwestii zakupów i gotowania, by cieszyć się pysznymi daniami. Wiele osób nie lubi czytać składu na opakowaniach. Działa tu podobny mechanizm jak w każdej nowej sytuacji...Data dostępności:
Cena: 37,11 zł
39,90 złKuchnia polska dla początkujących – książka
Romana Chojnacka Jolanta Przytuła Aleksandra Swulińska-Katulska
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną. Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością. Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: - informacje o produktach i ich wartości odżywczej, - zasady racjonalnego żywienia, - zdrowe i...Data dostępności:
Cena: 37,11 zł
39,90 zł