Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1158
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zielona herbata Cudowny lek – książka
    TANIEJ 7 %

    Zielona herbata Cudowny lek – książka

    Anna Kubanowska  

    Zdrowy tryb życia Wzrost kreatywności Jak parzyć herbatę Leczenie: otyłość, cukrzyca, układ krążenia, nowotwory, stany zapalne

    Data dostępności:

    Cena: 3,63 zł 3,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wielka księga specjałów Siostry Anastazji – książka
    TANIEJ 7 %

    Wielka księga specjałów Siostry Anastazji – książka

    Anastazja Pustelnik  

    Szukasz pomysłu na obiad? Chcesz przygotować smaczny posiłek? Skorzystaj z przepisów kulinarnych Siostry Anastazji. W tej Księdze znajdziesz ich ponad 400. Krem z dyni z płatkami migdałowymi, Makaron Ministra, kurczakowe kule nadziewane serem i boczkiem, sakiewki schabowe, placki z cukinią i białym serem, nadziewane kalarepki i pomidory - to tylko niektóre z dań obiadowych, jakie możesz zaserwować...

    Data dostępności:

    Cena: 60,45 zł 65,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka – książka
    TANIEJ 7 %

    Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka – książka

    Helena Ciborowska   Anna Rudnicka  

    To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad...

    Data dostępności:

    Cena: 138,57 zł 149,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dopamina i sernik – książka
    TANIEJ 7 %

    Dopamina i sernik – książka

    Manfred Spitzer  

    Kto myśli, że naukę można przedstawiać jedynie w nudny sposób, z pewnością nie czytał jeszcze żadnej z książek Manfreda Spitzera! Wszyscy wiemy, że nadmiar cukru ma negatywny wpływ na obwód naszego pasa, ale czy wiedzieli Państwo, że cukier pomaga nam planować przyszłość? Albo że także ojcowie cierpią na depresję poporodową i że testosteron nie czyni nas automatycznie agresywnymi ludźmi? Dlaczego...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zioła siostry Marii – książka
    TANIEJ 7 %

    Zioła siostry Marii – książka

    Zioła Siostry Marii to wyjątkowa pozycja, która jest połączeniem zielnika z książką kucharską. Znajdują się w niej nie tylko pięknie ilustrowane opisy ziół, ale również sprawdzone przepisy na różnego rodzaju domowe kuracje ziołowe i pyszne dania z wykorzystaniem ziół. To prawdziwa skarbnica wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie.

    Data dostępności:

    Cena: 27,89 zł 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak pokonać objadanie się – książka
    TANIEJ 7 %

    Jak pokonać objadanie się – książka

    Christopher G. Fairburn  

    Jeśli ktoś ma problem z kontrolą nad jedzeniem, ta książka jest właśnie dla niego – bez względu na wiek, płeć czy wagę. Wybitny międzynarodowy autorytet, Christopher G. Fairburn, przedstawia tutaj wszelkie informacje konieczne do zrozumienia napadowego objadania się oraz uzyskania nad nim kontroli. Jego naukowy program samopomocy został sprawdzony w wielu badaniach klinicznych i uznany za główną formę...

    Data dostępności:

    Cena: 41,98 zł 45,14 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dietoterapia – książka
    TANIEJ 7 %

    Dietoterapia – książka

    Dariusz Włodarek   Ewa Lange   Lucyna Kozłowska   Dominika Głąbska  

    Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób. Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odroczony rozrost – książka
    TANIEJ 7 %

    Odroczony rozrost – książka

    Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala...

    Data dostępności:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Karmimy małe dziecko – książka
    TANIEJ 7 %

    Karmimy małe dziecko – książka

    Jolanta Zdzienicka  

    Nowe wydanie poradnika, który od lat służy młodym matkom. Książka zawiera praktyczne porady na temat codziennego pełnowartościowego żywienia dziecka od dnia narodzin przez kolejne lata. Wszystko o karmieniu piersią, technikach karmienia, diecie matki karmiącej, porady dotyczące przejścia z karmienia piersią lub butelką na pokarm stały. W książce można znaleźć 306 praktycznych przepisów kulinarnych...

    Data dostępności:

    Cena: 32,46 zł 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zamień chemię na jedzenie Nowe przepisy – książka
    TANIEJ 7 %

    Zamień chemię na jedzenie Nowe przepisy – książka

    Julita Bator  

    Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie. Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Trzy kroki do zdrowia – książka
    TANIEJ 7 %

    Trzy kroki do zdrowia – książka

    Joel Fuhrman  

    Dzięki doktorowi Fuhrmanowi i zdrowym wyborom żywieniowym pokonasz swoje zachcianki i uzależnienia pokarmowe, a twój organizm po prostu rozkwitnie. Uważaj jednak na skutki uboczne... Twoje choroby się cofną, bóle głowy, alergie i nadciśnienie po prostu miną, a Ty poczujesz się lepiej niż kiedykolwiek wcześniej! Znajdziesz tutaj opis autorskiego systemu oceniania żywności – ANDI, trzech poziomów planowania...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odnowa na talerzu – książka
    TANIEJ 7 %

    Odnowa na talerzu – książka

    Bożena Żak-Cyran  

    Nowe rozszerzone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i codziennej praktyce w kuchni. Odnowa na talerzu została wzbogacona o kilkanaście nowych przepisów oraz nowe treści. Zdrowe odżywianie zmniejsza ryzyko wystąpienie wielu chorób, gwarantuje dobrą kondycję i zapewnia...

    Data dostępności:

    Cena: 32,46 zł 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dna moczanowa Dieta i jadłospisy – książka
    TANIEJ 7 %

    Dna moczanowa Dieta i jadłospisy – książka

    Maciej Bońkowski   Marcin Majewski  

    Twoja dieta w dnie moczanowej jest już gotowa i sprawdzona przez dietetyków oraz ich pacjentów! Zakładamy, że Czytelnik jest w stałym kontakcie z lekarzem prowadzącym i wie, na czym polega dna moczanowa, dlatego celowo pominęliśmy typowo medyczne aspekty choroby i skupiliśmy się na diecie. Jako że jesteśmy zawodowymi dietetykami to wiemy, że istnieje duża zależność między dietą a napadami dny. Ty...

    Data dostępności:

    Cena: 32,46 zł 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie w sporcie – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywienie w sporcie – książka

    Irena Celejowa  

    Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących...

    Data dostępności:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego – książka

    Zofia Wieczorek-Chełmińska  

    Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach....

    Data dostępności:

    Cena: 45,57 zł 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Body Logistic System – książka
    BestsellerTANIEJ 7 %

    Body Logistic System – książka

    Katarzyna Matella  

    BODY LOGISTIC SYSTEM przedstawia kompleksowe podejście do tematu kształtowania sylwetki i zdrowego odżywiania. W książce znajdziecie: setki nowatorskich pomysłów na dietetyczne posiłki dla każdego, na każdą porę dnia, dzięki którym słowo „dieta” przestanie kojarzyć się z monotonią; najnowsze doniesienia na temat zdrowego odżywiania (m.in. o żywieniu stabilizującym poziom cukru we krwi), porady dietetyczne...

    Data dostępności:

    Cena: 9,30 zł 10,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zupy siostry Marii – książka
    TANIEJ 7 %

    Zupy siostry Marii – książka

    Maria Goretti  

    Zupy Siostry Marii to znakomita książka, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów na doskonałe, pożywne zupy z warzyw, owocó i ryb. Większość z nich może stanowić samodzielny, bardzo wartościowy posiłek. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie zupy zawsze się udadzą. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.

    Data dostępności:

    Cena: 27,89 zł 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Historia kuchni – książka
    TANIEJ 7 %

    Historia kuchni – książka

    Reay Tannahill  

    Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że żywność i jej przyrządzanie wywierały istotny wpływ na kształt systemów i instytucji społecznych. W niniejszej...

    Data dostępności:

    Cena: 63,24 zł 68,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Stewia 151 słodkich przepisów bez cukru – książka
    TANIEJ 7 %

    Stewia 151 słodkich przepisów bez cukru – książka

    Przemysław Muszyński  

    Z książki dowiesz się wszystkiego o stewii - w jakiej postaci występuje na rynku, do czego się nadaje, a do czego nie (bo, wbrew pozorom, nie nadaje się do wszystkiego), w jaki sposób uprawiać tę roślinę, a także, jak samodzielnie dozować stewię w zależności od posiadanej postaci. W książce znajdziesz 151 przepisów, które podzielono na 13 kategorii: - ciasta, - torty, - tarty, - ciasta (bez pieczenia), -...

    Data dostępności:

    Cena: 23,16 zł 24,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska według Pięciu Przemian – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia polska według Pięciu Przemian – książka

    Monika Biblis  

    Nasza wspaniała, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest możliwe. Chcesz jeść zdrowo i smacznie? Poznaj już teraz tajemnice Pięciu Przemian i ciesz się zdrowiem oraz energią każdego dnia. Wszystkie książki na temat Pięciu Przemian są świetne, ale mają jedną wadę - nie uwzględniają polskiej kuchni, która towarzyszy nam na co dzień. Dlatego powstała ta książka - aby zmienić...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1158

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA