Opracowanie zbiorowe
Liczba pozycji: 24
Owocowe historie – ebook
Opracowanie zbiorowe
Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie Świata – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Opowieści Panchatantry – ebook
Opracowanie zbiorowe
Panchatantra — („pięć traktatów”) to starożytna indyjska kolekcja powiązanych ze sobą bajek zwierzęcych z morałem, cieszących się do dziś w wielu krajach dużym powodzeniem. Opowieści Panchatantry doczekały się również animowanych ekranizacji w wielu językach. IndiaEuroStory wraz z dziećmi z Przedszkola Miejskiego nr. 5 w Sosnowcu prezentuje własny przekład ośmiu bajek z samodzielnie wykonanymi ilu...Data dostępności:
Data publikacji:
500 przypraw i ziół leczniczych – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka 500 przypraw i ziół leczniczych to obszerne kompendium wiedzy na temat przypraw i surowców leczniczych pochodzących z całego świata. Opis każdej rośliny zawiera informacje na temat jej morfologii, działania, a także sposobów wykorzystania.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów – ebook
Opracowanie zbiorowe
Kuchnia polska to skarbnica smaków i aromatów. W książce zaprezentowano 1000 sprawdzonych receptur, które dobrane zostały z myślą zarówno o tradycjonalistach kuchennych, jak i osobach lubiących poeksperymentować ze smakami.Data dostępności:
Data publikacji:
Świąteczne Cuda Świnki Sabinki – ebook
Opracowanie zbiorowe
„Świąteczne Cuda Świnki Sabinki” to urocza opowieść o przyjaźni, miłości i magii, która ukazuje, że prawdziwe bogactwo kryje się w chwilach spędzonych razem z bliskimi. „Świąteczne Cuda Świnki Sabinki” to nie tylko opowieść dla najmłodszych, ale również dla tych, którzy wierzą w magię świątecznych chwil i ciepło wspólnie spędzonych chwil w gronie rodziny i przyjaciół. Ta urocza książka sprawi, że każdy...Data dostępności:
Data publikacji:
Systemy IT w Polsce. Nowoczesne Przedsiębiorstwo Produkcyjne – ebook
Opracowanie zbiorowe
Czytelnik znajdzie w niej wiedzę, z której powinien skorzystać na każdym etapie informatyzacji przedsiębiorstwa. Począwszy od analizy procesów biznesowych i opracowania zakresu funkcjonalnego projektu, poprzez dobór właściwych rozwiązań i dostawców, aż po wybór modelu wdrożenia (Cloud vs On-Premise). Wartość merytoryczną publikacji podnoszą porady i wskazówki ekspertów branży IT, których w książce...Data dostępności:
Data publikacji:
Kaszomania – ebook
Opracowanie zbiorowe
Kasze są pełne wartości odżywczych, a zawarte w nich składniki pomagają usprawnić pracę całego organizmu – pozytywnie oddziałują na układ pokarmowy, obniżają poziom cholesterolu, poprawiają wygląd skóry i samopoczucie. Nic dziwnego, że w dobie świadomego i zdrowego odżywiania zyskują coraz większą popularność. Książka zawiera przydatne informacje dotyczące rozmaitych kasz – ich pochodzenia, właściwości,...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowa spiżarnia – ebook
Opracowanie zbiorowe
Domowe przetwory to doskonały, praktyczny sposób na urozmaicenie codziennej diety. Dzięki nim w środku zimy możemy cieszyć się smakiem słonecznych owoców i pełnych wartości odżywczych warzyw. Własnoręcznie przygotowywane przetwory są wolne od sztucznych dodatków i stanowią nieocenione źródło witamin. Książka zawiera cenne porady i opisy różnorodnych sposobów przygotowywania przetworów, a także ciekawe...Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszonki – ebook
Opracowanie zbiorowe
Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską oraz bazą do innych smakowitych dań. Kiszonki to również pełne witamin naturalne probiotyki, które wspomagają odporność organizmu, dlatego warto po nie sięgać przez cały rok. Książka zawiera cenne porady i opisy sposobów przygotowywania rozmaitych kiszonek wraz z ciekawymi recepturami, zarówno tradycyjnymi,...Data dostępności:
Data publikacji: