Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 50
  • Mała historia kuchni Dzieje się je – książka
    TANIEJ 7 %

    Mała historia kuchni Dzieje się je – książka

    Łukasz Modelski  

    Wydana w okazałym formacie, okraszona mnóstwem dowcipnych ilustracji „Mała historia kuchni” to pełna zapachów i smaków opowieść o zmieniającej się (jak epoki) kulturze stołu i gotowania. Od starożytnego Egiptu, czyli początków wielkiej kuchni, po opisywany przez pisarzy science fiction, a teraz już przygotowywany w realu soylent – jedzenie zamiast jedzenia. Od chleba, który upiekł się przypadkiem,...

    Data dostępności:

    Cena: 46,41 zł 49,90 zł

    Więcej

  • Prawo żywnościowe – książka
    TANIEJ 7 %

    Prawo żywnościowe – książka

    Katarzyna Leśkiewicz  

    W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych,...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Poziomki 2018 2019 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? – książka
    TANIEJ 7 %

    Poziomki 2018 2019 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? – książka

    Magda Gessler  

    Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka i kreatorka gustu i smaku, po raz piąty nagradza najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce Poziomkami. Kto w tym roku zyskał, kto stracił, a dla kogo zabrakło miejsca w zestawieniu gwiazdy "Kuchennych rewolucji”? „Magda Gessler - Poziomki 2018/2019” - przewodnik po najlepszych w Polsce restauracjach i hotelach dla par, rodzin, singli, w podróż...

    Data dostępności:

    Cena: 29,67 zł 31,90 zł

    Więcej

  • Daj gryza – książka
    TANIEJ 7 %

    Daj gryza – książka

    Aleksandra Mizielińska   Daniel Mizieliński   Natalia Baranowska  

    W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna...

    Data dostępności:

    Cena: 65,01 zł 69,90 zł

    Więcej

  • Kamilka i Mateuszek zdrowy mają brzuszek – książka
    TANIEJ 7 %

    Kamilka i Mateuszek zdrowy mają brzuszek – książka

    Kamila Ziemann  

    To książka o dobrych nawykach z˙ywieniowych, które warto nabywać od najmłodszych lat. „Kamilka i Mateuszek zdrowy maja? brzuszek” to książka o dobrych nawykach z˙ywieniowych, które warto nabywać od najmłodszych lat. W opowiadaniach zostały poruszone tematy między innymi alergii i nietolerancji pokarmowych, cukru, spożywania wody, czytania składu produktów, poczęstunków na urodzinach czy na wizytach...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Świat na winnych szlakach – książka
    TANIEJ 7 %

    Świat na winnych szlakach – książka

    Tomasz Prange-Barczyński  

    Książka jest przewodnikiem całkowicie subiektywnym – co jest jej sporym atutem. Prange-Barczyński zabiera nas tylko do tych winnic, które sam odwiedził i wie, że są warte uwagi. Poleca nam te wina, których osobiście skosztował, i zachęca do próbowania tych potraw, którymi częstowali go miejscowi. Dzieli się trudną do zdobycia i naprawdę przydatną wiedzą. Wojciech Giebuta, „Czas Wina” Warto opróżniać...

    Data dostępności:

    Cena: 55,71 zł 59,90 zł

    Więcej

  • Włochy Smak i piękno – książka
    TANIEJ 7 %

    Włochy Smak i piękno – książka

    Włochy to nie tylko zapierające dech w piersiach zabytki Rzymu, wspaniały wenecki karnawał i toskańskie krajobrazy, ale i regionalne smakołyki. Oto przewodnik po słonecznej Italii – znajdziecie w nim nie tylko przydatne wskazówki turystyczne i opisy najciekawszych miejsc, lecz także przepisy na potrawy charakterystyczne dla tamtejszej kuchni, takie jak lasagne, risotto czy tiramisu.

    Data dostępności:

    Cena: 27,89 zł 29,99 zł

    Więcej

  • Bursztyn i żyto Bałtycka podróż kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Bursztyn i żyto Bałtycka podróż kulinarna – książka

    Zuza Zak  

    W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...

    Data dostępności:

    Cena: 91,79 zł 98,70 zł

    Więcej

  • Hiszpania Smak i piękno – książka
    TANIEJ 7 %

    Hiszpania Smak i piękno – książka

    Piękno Hiszpanii to nie tylko zachwycająca architektura Barcelony, tysiące kilometrów wspaniałych plaż i słoneczny Madryt, ale i regionalne przysmaki. Przedstawiamy przewodnik po najciekawszych zakątkach tego kraju. Znajdziecie w nim nie tylko informacje, które przydadzą się każdemu turyście, ale i przepisy na potrawy znakomitej kuchni hiszpańskiej, takie jak paella, gazpacho czy tortilla de patatas,...

    Data dostępności:

    Cena: 27,89 zł 29,99 zł

    Więcej

  • Francja Smak i piekno – książka
    TANIEJ 7 %

    Francja Smak i piekno – książka

    Francja to nie tylko zamki nad Loarą, cuda Paryża, brzegi Bretanii, wzgórza Prowansji, ale także związane z regionami przysmaki. Oto przewodnik po „słodkiej Francji” ­– znajdziecie w nim nie tylko wskazówki dotyczące najpiękniejszych miejsc, krótkie opisy ważne dla turysty, lecz także przepisy na potrawy z różnych stron kraju, np. quiche lotaryński lub wołowinę po burgundzku.

    Data dostępności:

    Cena: 27,89 zł 29,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 50

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA