motywacja
Liczba pozycji: 4
Krew – ebook
Max Czornyj
W makabrycznych okolicznościach zostaje zamordowana kobieta. W miejscu kaźni zabójca pozostawia upiorną wiadomość. Czy jej adresatami są śledczy? A może bezpośrednio komisarze Deryło i Haler? Krąg podejrzanych szybko się rozszerza i obejmuje nawet funkcjonariuszy lubelskiej komendy. Nikt nie jest wolny od podejrzeń ani od niebezpieczeństwa. Zdaje się, że zabójca zaczyna kolejne polowanie. Jaka...Data dostępności:
Data publikacji:
Romance, w skrócie Ro – ebook
Aleksandra Sadura
To Roszpunka z XXI wieku, która nie czeka na swojego księcia! Odważnie odkrywa nowy dla siebie świat, a czytelnikowi zapewnia emocjonalny rollercoaster! W jednej z małych miejscowości pod Paryżem, w domku w środku lasu, mieszka Ro –nastolatka, która właśnie przygotowuje się do matury i osiemnastych urodzin. Połowę życia spędziła na ciągłych przeprowadzkach, a drugą – jako więzień swojego domu....Data dostępności:
Data publikacji:
Ryba płynie za mordercą – ebook
Ireneusz Iredyński
Utrzymany w lekkim tonie czarny kryminał. Włochy, lata pięćdziesiąte. Prywatny detektyw prowadzi śledztwo w sprawie zabójstwa słynnego producenta filmowego. Zamordowany milioner, zdradzany przez młodą i piękną żonę, nie bez powodu obawiał się o swe życie. Błyskotliwa intryga, świetne dialogi, włoski koloryt. Rozrywka z klasą! Wielka przyjemność dla wszystkich miłośników powieści kryminalnych w dawnym,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: