rolnictwo
Liczba pozycji: 27
Rolnictwo ekologiczne i jego ukryty potencjał – ebook
Praca zbiorowa
Poruszane zagadnienia: Rolnictwo ekologiczne w Polsce coraz popularniejsze, Od czego zacząć ekologiczną uprawę warzyw, Użycie terminu bio zawsze oznacza ekologiczną metodę produkcji, Trudna uprawa ekopomidora, Brokuł w uprawie zwykłej i ekologicznej, Jak przestawić gospodarstwo z konwencjonalnego na ekologiczne, Uprawa ekologiczna na polu po kukurydzy i burakach cukrowych, Metoda...Data dostępności:
Data publikacji:
Rolnictwo cz.4 – ebook
Podręcznik “Rolnictwo cz. IV. Produkcja roślinna. Środowisko i podstawy agrotechniki” jest napisany zgodnie z programem nauczania. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część IV podręcznika „Rolnictwo” przedstawia, jakie znaczenie w uprawie roślina ma gleba i klimat. Autorzy opisują także zagadnienia melioracji, sposoby...Data dostępności:
Rolnictwo cz. 6 – ebook
Podręcznik “Rolnictwo cz. VI. Produkcja roślinna. Technologie produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik rolnik. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część VI podręcznika „Rolnictwo” obejmuje zagadnienia związane z technologią uprawy zbóż, roślin okopowych, przemysłowych i pastewnych...Data dostępności:
Rolnictwo cz.5 – ebook
Podręcznik “Rolnictwo cz. V. Produkcja roślinna. Czynniki produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część V podręcznika „Rolnictwo” obejmuje zagadnienia związane z hodowlą i nasiennictwem roślin, nawożeniem oraz ochroną upraw rolniczych zgodnie z obowiązującymi...Data dostępności:
Rolnictwo cz.3 – ebook
Teresa Nałęcz-Tarwacka
Podręcznik “Rolnictwo cz. III. Produkcja zwierzęca. Owce, kozy, konie, drób, pszczoły, króliki” jest przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Napisany zgodnie z podstawą programową i dopuszczony do użytku szkolnego przez Ministra właściwego do spraw edukacji. Podręcznik obejmuje zagadnienia chowu, żywienia, ras i kierunków użytkowania owiec, kóz,...Data dostępności:
Rolnictwo cz.2 – ebook
Teresa Nałęcz-Tarwacka
Podręcznik „Rolnictwo cz. II. Produkcja zwierzęca. Bydło i trzoda chlewna” jest przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Napisany zgodnie z podstawą programową i dopuszczony do użytku szkolnego przez Ministra właściwego do spraw edukacji. Podręcznik obejmuje zagadnienia chowu, żywienia i kierunków użytkowania bydła i trzody chlewnej. Autorom podręcznika...Data dostępności:
Rolnictwo cz.8 – ebook
Marek Gaworski Krzysztof Korpysz
Rolnictwo cz. VIII. Technika w rolnictwie. Mechanizacja produkcji zwierzęcej. Eksploatacja sprzętu rolniczego 59.00 zł Ilość 1 Spis TreściZobacz fragment Podręcznik “Rolnictwo cz VIII. Technika w rolnictwie. Mechanizacja produkcji zwierzęcej. Eksploatacja sprzętu rolniczego” jest napisany zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik rolnik. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół...Data dostępności:
Rolnictwo cz.7 – ebook
Aleksander Liskowski
Podręcznik “Rolnictwo cz. VII. Technika w rolnictwie. Podstawy techniki. Mechanizacja produkcji roślinnej” jest napisany zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik rolnik. Autorzy opracowali podręcznik z myślą o uczniach szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum. Część VII podręcznika obejmuje zagadnienia związane z techniką w produkcji rolniczej, w tym podstawy techniki...Data dostępności:
Rolnictwo cz.1 – ebook
Anna Rekiel
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część I podręcznika obejmuje zagadnienia związane z anatomią i fizjologią zwierząt, żywieniem zwierząt i zoohigieną.Data dostępności:
Rolnictwo : cywilizacyjno-przyrodnicze aspekty rozwoju w zarysie – ebook
Stanisław Korzeniowski
Monografia omawiająca rozwój rolnictwa od początków jego powstania - a więc od zarania dziejów Homo sapiens, poprzez zarys procesów neolitycznych w Europie, prymitywne formy gospodarki rolnej na ziemiach polskich w okresie przedfeudalnym, rolnictwo w systemie gospodarki feudalnej oraz folwarczno-pańszczyźnianej, w okresie zaborów, w czasach wojennych, w okresie międzywojennym - do czasów obecnych z...Data dostępności: