autor
Liczba pozycji: 162
Mama i sens życia – ebook
Irvin D. Yalom
Autor bestsellerów i psychoterapeuta Irvin D. Yalom po raz kolejny udowadnia, że jest nieustraszonym badaczem ludzkiej psychiki. W książce „Mama i sens życia” autor przedstawia sześć prawdziwych historii z życia swoich pacjentów, którzy cierpią z powodu lęku, depresji, nieuleczalnej choroby, czy wręcz zbliżającej się śmierci. Często podczas terapii okazuje się, że zewnętrzne kłopoty pacjentów i ich...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak rozmawiać z psem – ebook
Stanley Coren
Autor dowodzi, że przeciętny pies domowy jest w stanie rozumieć ludzką mowę w takim stopniu, jak dwuletnie dziecko. Przekonuje, że możliwe jest prawdziwe porozumiewanie się z psami, daleko wykraczające poza ramy wydawania i słuchania komend. Autor omawia także sygnały, jakie psy wysyłają do nas. Rysunki, objaśniające subtelności mowy ciała, oraz podręczny słowniczek i „psie rozmówki”, czynią z tej...Data dostępności:
Data publikacji:
Mistrzowska kuchnia – ebook
Mateusz Sielonka
Czy dania rodem z najlepszych restauracji świata można przygotować w domowym zaciszu? Oczywiście! „Mistrzowska kuchnia” zawiera przepisy, którymi mogliby pochwalić się najbardziej rozpoznawalni szefowie kuchni. W tym wydaniu autor przedstawia przepisy na dania wegańskie.Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawy wysiłku fizycznego – ebook
Łukasz Głowadzki
W książce autor zawarł wszystkie najważniejsze treści związane z wysiłkiem fizycznym. Podstawy każdego sportu, wpływ wysiłku na nasz organizm. Dowiesz się jak budować siłę, kondycję oraz wytrzymałość.Data dostępności:
Data publikacji:
Prosta dieta w chorobie refluksowej – ebook
Andy De Santis
Placki ziemniaczane, hamburgery, sałatka marchewkowa z imbirem, paluszki z kurczaka. Sam widzisz, że dieta w refluksie nie musi być nudna i skomplikowana. Autor, ceniony dietetyk, odkryje przed tobą ponad 100 prostych przepisów na dania, do których przygotowania będziesz potrzebował maksymalnie 5 składników. Pożywne śniadania, zupy, sałatki, obiady i desery. Dania wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Terapia wodą wodorową – ebook
Anthony Rendall
— Odkryj potencjał wody wodorowej, który może znacząco poprawić jakość Twojego życia poprzez zatrzymywanie procesów starzenia. — Autor przedstawia rzetelne wyjaśnienia mechanizmów działania wody wodorowej, oparte na najnowszych badaniach i dowodach naukowych. Książka została utworzona przy pomocy AI. — Książka zawiera praktyczne wskazówki, jak włączyć terapię wodorową do codziennego życia, co jest...Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawowe zagadnienia współczesnej psychiatrii – ebook
Antoni Kępiński
Dwa studia nie wydane za życia Antoniego Kępińskiego – Wstęp do psychiatrii oraz Kierunki humanistyczne w psychiatrii. Autor zawarł w nich podstawy ogólne swych koncepcji teoretycznych, które później, w poszczególnych książkach, zostały rozszerzone. Stały się przy tym zapowiedzią zagadnień, które znalazły się w centrum zainteresowania Profesora i w konsekwencji doprowadziły do powstania poszczególnych...Data dostępności:
Data publikacji:
101 mitów o seksie – ebook
Zbigniew Wojtasiński
101 mitów o seksie to kolejna książka Zbigniewa Wojtasińskiego , znanego dziennikarza, która obala popularne mity i przesądy tym razem dotyczące sfery życia seksualnego. Autor dementuje m.in., że afrodyzjaki pobudzają libido, mężczyźni częściej zdradzają niż kobiety, a uczestnictwo męża w porodzie cementuje związek.Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe życie. Odżywianie. aktywność dla wszystkich – ebook
Krzysztof Kijek
Książka to w znacznej mierze wynik przetworzenia oryginalnych (j. angielski) materiałów encyklopedycznych, publikacji prasowych naukowców oraz porad ekspertów w zakresie żywienia i fitness dostępnych w ostatnim czasie. Autor zaznacza, że nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualną szkodę i uszczerbek zdrowia osób, które będą wykorzystywać zalecenia zawarte w niniejszym opracowaniu w terapiach...Data dostępności:
Współczesna kuchnia podlaska – ebook
Andrzej Fiedoruk
„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.Data dostępności: