chcesz
Liczba pozycji: 4
Z dziejów Europy Środkowej, Wschodniej i Południowej – ebook
Tomasz Sanecki
Czy Vlad Tepes zwany Drakulą naprawdę wbijał ludzi na pal i pił ich krew? Dlaczego Jan III Sobieski nie wykorzystał zwycięstwa pod Wiedniem w 1683 roku? Czy Sulejman Wspaniały mógł zniszczyć chrześcijaństwo? Czy chcesz poznać odpowiedzi na te pytania? Jeśli tak, sięgnij po książkę, w której autor prezentuje kilkanaście artykułów popularnonaukowych z dziejów Polski, Turcji, Rosji, Siedmiogrodu oraz...Data dostępności:
Data publikacji:
Spryciarz emigracji – ebook
Patryk Raźniewski
To nie jest tak po prostu zwykła książka. To pierwszy taki poradnik w Polsce, który krok po kroku wprowadzi Cię we wszystkie tajemnice pracy za granicą. Trzymasz w rękach wiedzę, która uczyni Cię prawdziwym spryciarzem emigracji, i to już od pierwszego dnia. Chcesz wyjechać z kraju? Odmienić swoje życie? Marzą Ci się godne zarobki? Brak Ci doświadczenia lub odwagi? Nie trać czasu, ta książka jest właśnie...Data dostępności:
Data publikacji:
zRozum nastolatka – ebook
Terri Apter
Bazując na doświadczeniach i badaniach z 35 lat pracy z nastolatkami oraz ich rodzicami, psycholożka Terri Apter przedstawia niektóre z największych wyzwań dotyczących wychowania oraz relacji rodziców i nastolatków poprzez pryzmat aktualnej wiedzy o rozwoju mózgu. Zmiany zachodzące w mózgu nastolatków wpływają na ich relacje, zachowanie, poczucie tożsamości oraz reakcje emocjonalne. Mogą towarzyszyć...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: