ciasto
Liczba pozycji: 29
Domowa cukiernia Kasi. Zimowe wypieki – ebook
Kasia
Domowa Cukiernia Kasi to seria sezonowych przepisów na Wasze ulubione wypieki. Przepisy, które znajdziecie w tej książce, zostały wybrane spośród wielu propozycji nadesłanych przez miłośników domowych wypieków. W tym wydaniu zapraszamy do krainy zimowych inspiracji, która pachnie cynamonem, imbirem i przyprawami korzennymi. Wprowadź wyjątkową atmosferę w ten zimowy czas i upiecz bliskim radość. Skorzystaj...Data dostępności:
Data publikacji:
Hamlaghkem. Kuskus, ciasto ze świni i wino do kolacji – ebook
Alicja Thiziri
Ona i on. Klasyka? Ależ jaka znów klasyka? Ona Polka, on Kabyl. Oboje w Paryżu. On bez prawa pobytu, ona… A to się jeszcze okaże. Mnóstwo zdarzeń, zderzeń i Ona i on. Klasyka? Ależ jaka znów klasyka? Ona Polka, on Kabyl. Oboje w Paryżu. On bez prawa pobytu, ona… A to się jeszcze okaże. Mnóstwo zdarzeń, zderzeń i zaskoczeń. Śmiechu, łez i emocji. Słowem: HamlaghkemData dostępności:
Data publikacji:
Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli – ebook
Paweł Bravo
Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników „Tygodnika Powszechnego” felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia – gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400...Data dostępności:
BezCukrowe słodkości – ebook
Izabela Adamek
Przekonaj się, że bez cukru też może być słodko! Chcesz jeść zdrowo? Nie musisz rezygnować z deserów! Z tej książki dowiesz się, jak je przygotować bez cukru. Wypróbuj kopiec kreta, keto rogaliki, malinową chmurkę czy ciasto serowo-jogurtowe. Skuś się na mrożone batoniki z wiśniami, migdałowe ciasto z truskawkami czy puszyste muffiny z jabłkami. A może uwielbiasz desery na zimno? Spędź letnie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Ciasta domowe – ebook
O-press
Fascynacja ciastami trwa od niepamiętnych czasów. Początek ich powodzenia przypada na chwilę, w której człowiek skosztował miodu. Ciasta stanowią nieodłączny element tradycyjnych świąt, uroczystości rodzinnych i innych okazji. Wiele gospodyń nie wyobraża sobie życia bez własnych wypieków, takich jak biszkopt, ciasto drożdżowe, sernik czy szarlotka. Mniej doświadczonym gospodyniom postaramy się przybliżyć...Data dostępności:
Data publikacji:
Ewcia i drzewko szczęścia – ebook
Ewa Ostrowska
Pięcioletnia Ewcia uwielbia zabawy z babcią i dziadkiem. Wspólnie przeżywają niezwykłe przygody: jeżdżą na safari, zjeżdżają w wannie po śniegu, układają wierszyki... Poza tym babcia gotuje najlepszą na świecie kaszkę i piecze przepyszne ciasto drożdżowe z rodzynkami, na widok którego nawet panu policjantowi mięknie serce. Sympatyczna Ewcia ma problem zapracowaną mamą, która bardzo zmieniła się...Data dostępności:
Data publikacji:
Drożdżowe LOVE – ebook
Kulinarna Maniusia
120 przepisów na słodkie i wytrawne drożdżowe wypieki! „Drożdżowe wypieki towarzyszą mi od najmłodszych lat. Ten zapach, ten smak zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i ciepłem domowego ogniska. Nie ma niczego piękniejszego. Zapraszam, rozgość się w moim kulinarnym świecie. Zebrałam dla Ciebie ponad 120 sprawdzonych i przetestowanych wielokrotnie przepisów na dania z wykorzystaniem drożdży. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Filo – ebook
Sebastian Brejnak
Znakomity debiut poetycki Sebastiana Brejnaka Kto wie, może to jest najciekawszy głos młodego pokolenia poetów? Oto debiutancki tom wierszy Sebastiana Brejnaka, wszechstronnie utalentowanego poety i muzyka. Filo – to ciasto składające się z warstw, etymologicznie w różnych językach znaczyć może też, na przykład, nić albo ostrze. Taka jest ta poezja – śmiała, wrażliwa, łącząca różne rejestry,...Data dostępności:
Data publikacji:
Omówienie instruktażu stanowiskowego bhp piekarza – ebook
Waldemar Klucha
Proces produkcji pieczywa w piekarniach to nie tylko sam wypiek pieczywa, ale także wiele różnych czynności technologicznych oraz prace związane z obsługą maszyn i urządzeń produkcyjnych. Piekarz zna receptury przygotowywania różnego rodzaju pieczywa i wytwarza je niemal od podstaw. Na początku przygotowuje ciasto z odpowiedniej mieszanki mąk i dodatków, a po wyrobieniu i ukształtowaniu czuwa nad...Data dostępności:
Data publikacji:
Polska kuchnia bezglutenowa – ebook
Praca zbiorowa
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości.Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre...Data dostępności:
Data publikacji: