czy
- Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy? Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Książka zawiera mnóstwo przepisów, z których przygotujesz wykwintny obiad czy kolację zwieńczoną deserem. Autorka zabiera nas w magiczny świat smaków i aromatów przyprawionych ziołami i… odrobiną miłości
Data dostępności:
Data publikacji:
- Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier? Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Niezależnie od tego, czy zmagasz się z insulinoopornością, cukrzycą lub zespołem policystycznych jajników, czy szukasz sposobu na to, jak przyspieszyć metabolizm, dieta na insulinooporność może być kluczem do satysfakcjonującego, zdrowego stylu życia. Dzięki informacjom zawartym w tym przewodniku będziesz w stanie pomóc swojemu organizmowi naturalnie regulować poziom glukozy i insuliny we krwi. Jak...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Przekonaj się, że bez cukru też może być słodko! Chcesz jeść zdrowo? Nie musisz rezygnować z deserów! Z tej książki dowiesz się, jak je przygotować bez cukru. Wypróbuj kopiec kreta, keto rogaliki, malinową chmurkę czy ciasto serowo-jogurtowe. Skuś się na mrożone batoniki z wiśniami, migdałowe ciasto z truskawkami czy puszyste muffiny z jabłkami. A może uwielbiasz desery na zimno? Spędź letnie,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dzięki tej publikacji poznasz przeciwzapalne i alkalizujące właściwości soku z selera. Nie tylko skorzystasz z tych i wielu innych oddziaływań tego środka, ale również otrzymasz wyczerpujące wskazówki służących przeprowadzeniu poprawnego i skutecznego oczyszczania. Dowiesz się, jak sporządzać sok z selera naciowego, jak dużo go pić, kiedy to robić i czego się spodziewać w toku procesu detoksykacji...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy dania rodem z najlepszych restauracji świata można przygotować w domowym zaciszu? Oczywiście! „Mistrzowska kuchnia” zawiera przepisy, którymi mogliby pochwalić się najbardziej rozpoznawalni szefowie kuchni. W tym wydaniu autor przedstawia przepisy na dania wegańskie.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Otyłość stanowi jeden z największych problemów zdrowotnych na świecie. Nie tylko obniża jakość życia, ale też podnosi ryzyko wielu tzw. chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia, cukrzycy czy insulinooporności. Nic dziwnego, że coraz więcej osób szuka sposobu na skuteczne odchudzanie. Zatem, który model żywienia daje najlepsze rezultaty? Dzięki tej książce zyskasz wszechstronną wiedzę, jak...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kompletna i rzetelnie opracowana książka kucharska z 1500 przepisami diety ketogenicznej! Idealna dla każdego. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z keto, czy od dawna utrzymujesz ketozę. Ta wszechstronna książka kucharska sprawi, że dostosowanie diety ketogenicznej do twojego stylu życia stanie się łatwe i przyjemne. Każdy przepis zawiera informacje o wartości odżywczej, makroskładnikach,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom czy dezynfekować czyszczone powierzchnie. Możemy z nich stworzyć niecodzienne kiszonki, środki czystości i kosmetyki. Zdziwicie się, ile dobrego oferują nam zioła, które są tak blisko nas.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Co raz częściej zaczynamy zwracać uwagę na ceny podstawowych produktów, które spożywamy codziennie jak pieczywo, przez ich gwałtownie narastające ceny przez inflację. Wierzymy, że właśnie dlatego jesteśmy tu z tego powodu, czy innego, jak na przykład przygotowanie się „w razie wypadku”. Tak więc to dlatego stworzyliśmy tę książkę! Znajdziemy tu 32 sposoby na przygotowanie różnych wyrobów mącznych od pieczywa...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Ciekawe i szybkie przepisy. Pyszne i bezmięsne dania w 15 minut. Postaraj się jeść zdrowiej, odżyw swój organizm i pozwól mu sprawniej funkcjonować, ograniczając ciężkostrawne mięso pełne toksyn czy antybiotyków. Badania pokazują, że w Polsce używa się do 50% więcej antybiotyków i sterydów w mięsie niż w pozostałych krajach Europy. Wszystko idzie w dzisiejszych czasach ku zmianie na lepsze, zdrowsze...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Jakość w gastronomii odgrywa istotną rolę. Chcemy zjeść dobrze i smacznie ale mało kto pamięta, że restauracja czy kebab muszą również wdrażać systemy zarządzania jakością, które niewiele mają wspólnego z przygotowaniem jedzenia w domu. To systematyczne, oparte na wiedzy naukowej działania, w wyniku których nasz burger jest nie tylko smaczny i bezpieczny dla naszego podniebienia ale także spełnia wszystkie...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Wszyscy wiemy, że regularne i zbilansowane posiłki mają ogromny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację. A jednak wciąż z trudnością przychodzi nam wypracowanie w tej kwestii właściwych nawyków, nie mówiąc już o regularnym przygotowaniu lunchu do pracy czy na uczelnię. Autorki książki uczą, jak to zmienić: od wybrania odpowiedniego dla nas pudełka na lunch przez planowanie zakupów i...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dzięki tej książce dowiesz się, że zdrowa dieta nie musi być koszmarem, ale smaczną i przyjemną kulinarną przygodą. Dieta SIRT stała się słynna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej spektakularna przemiana zainspirowała wiele osób do zawalczenia o zgrabną sylwetkę i zdrowie. Dieta SIRT opiera się na...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks...
Data dostępności:
Data publikacji: