dan
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 4
- The contributions to this volume on the ethos of the Holocaust in the 21st century, and the dilemmas and challenges of Holocaust education, represent a wealth of experience based on studies conducted by scholars from Israel and beyond. Each offers a unique perspective on this issue.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Światowy bestseller twórcy „Zakazanej historii ludzkości”. Jak Kościół fałszuje prawdziwą historię religii! Kościół katolicki od 2000 lat zwalcza poglądy religijne sprzeczne z jego dogmatami! Fałszuje i zataja fakty! Ta książka ujawnia prawdziwą historię zakazanych religii Zachodu i ich wzajemne powiązania oraz ogromne znaczenie w kształtowaniu społeczeństw i wierzeń. Zrodzone w tym samym duchu...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekonania? Co decyduje o tym, że danie staje się „narodowe”? Anya von Bremzen wyrusza na poszukiwanie prawdy ukrytej za popularnym frazesem: „jesteśmy tym, co jemy”. Wyprawę rozpoczyna w Paryżu, gdzie zgłębia znaczenie wyrafinowanego smaku kuchni francuskiej. W...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po języku
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie