dania
Liczba pozycji: 26
Dania wegetariańskie dla osób z cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym – ebook
Joanna Giza
Wegetarianizm to sposób odżywiania się polegający na wyłączeniu z diety mięsa, ryb i wszystkich lub tylko niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego, jak na przykład mleko czy jaja. Stosowanie tej diety zapewn: 1.Niższa wartość energetyczna w porównaniu do diet tradycyjnych. Badania wykazują, że osoby stosujące ten model żywienia mają mniejszą masę ciała, prawidłowe BMI – w porównaniu do osób stosujących...Data dostępności:
Cztery sposoby na szybkiego kurczaka – ebook
Rafał Ciepielowski
Przepisy na cztery szybkie dania z kurczakiem. Każde z dań można przygotować w krótkim czasie ok. 15 min. Dania pyszne, łatwe i szybkie.Data dostępności:
Data publikacji:
Pycha – ebook
Rafał Ciepielowski
Ksiąźka zawiera przepisy na smaczne dania obiadowe. Również w książce można znaleźć ciekawy sposób na jajecznicę oraz przepis na pyszne słodkie co nieco.Data dostępności:
Data publikacji:
Lekkie kolacje dla osób z cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tetniczym – ebook
Aleksandra Cichocka
Zaproponowane w tej broszurce przepisy są zgodne z zasadami diety zalecanej w cukrzycy i mogą być inspiracją do samodzielnego komponowania posiłku. Zaprezentowane potrawy można wykorzystać jako element kolacji,dodając jeszcze inne produkty, tak aby wartość odżywcza tego dania (zwłaszcza zawartość węglowodanów) była zgodna z zaleceniem Twojego lekarza lub dietetyka. Kolację powinno się jeść około 3...Data dostępności:
Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna – ebook
Tamara Sztyma Magdalena Maślak
Kultura kulinarna – jedzenie i sposób jego przyrządzania – jest do dziś bardzo istotnym elementem tożsamości żydowskiej: umacnia poczucie przynależenia do wspólnoty, jednocześnie też stanowi o odrębności Żydów. Kuchnia żydowska, kształtowana na przestrzeni tysiącleci w różnych lokalizacjach geograficznych, jest bardzo różnorodna. Publikacja, która towarzyszy wystawie „Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna”,...Data dostępności:
Królik po islandzku – ebook
Grzegorz Kasdepke Hubert Klimko-Dobrzaniecki
Lektura będzie nie lada zaskoczeniem dla czytelników przyzwyczajonych do pióra autorów. Tym razem połączyli siły, talenty, pasję i poczucie humoru, aby stworzyć wartką prozę WYŁĄCZNIE DLA DOROSŁYCH! Anegdoty, wspomnienia i portrety – wszystko opowiedziane językiem lekkim, czasem ironicznym, czasem refleksyjnym, a miejscami nawet zaskakująco sprośnym. Mówią o smakowaniu życia całym sobą i o pierwszych...Data dostępności:
Data publikacji:
Aktywizacja zawodowa osób z niepełnosprawnością. Aspekty ekonomiczne i społeczne – ebook
Dorota Kobus-Ostrowska
Choć żyjemy w czasach pełnych innowacyjnych rozwiązań, niepełnosprawni mają znacznie większą szansę popaść w ubóstwo, doświadczyć izolacji, a nawet upokorzenia niż ludzie sprawni. Niezwykle niepokojącą kwestią, podejmowaną w niniejszej książce, jest wysoki poziom bierności zawodowej osób z niepełnosprawnością w Polsce. Zdaniem autorki sytuacja ta wymaga jak najszybszych zmian, żeby w analizowanej...Data dostępności:
Data publikacji:
Czarny Horyzont – ebook
Tomasz Kołodziejczak
Europa jest trupem. Niemcy, Dania, Francja nie istnieją. My przetrwaliśmy Ocalił nas wyszydzany relikt - tradycja. Sens ukryty w słowach: BÓG,HONOR, OJCYZNA Odparliśmy atak i wytrzymaliśmy do nadejścia pomocy. Oni są Złem, ale my nie jesteśmy jakoś szczególnie dobrze. Walczymy z nimi jako emisariusze normalności. Ludzie wolni pragnący po prostu żyć bezpiecznie i zwyczajne. Jak nasi przodkowie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta antyhistaminowa – ebook
Heide Steigenberger
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości. Ponieważ odgrywa kluczową role w reakcjach alergicznych, jej następstwami są m.in.: bóle głowy, wysypka, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunka, wodnisty...Data dostępności:
Historia Norwegii (do roku 1814) – ebook
Janusz Małłek
„Historia Norwegii (do roku 1814)” to pierwsza na polskim rynku wydawniczym akademicka książka poświęcona dziejom tego kraju. To poniekąd także duża część historii całej Skandynawii, gdyż na przestrzeni wieków Norwegia niejednokrotnie dzieliła wspólną historię z Islandią, Danią i Szwecją. Autor wychodzi od pradziejów Norwegii, przedstawia wyprawy wikingów, początki państwa norweskiego, walki o utrzymanie...Data dostępności: