dania
Liczba pozycji: 12
Cztery sposoby na szybkiego kurczaka – ebook
Rafał Ciepielowski
Przepisy na cztery szybkie dania z kurczakiem. Każde z dań można przygotować w krótkim czasie ok. 15 min. Dania pyszne, łatwe i szybkie.Data dostępności:
Data publikacji:
Pycha – ebook
Rafał Ciepielowski
Ksiąźka zawiera przepisy na smaczne dania obiadowe. Również w książce można znaleźć ciekawy sposób na jajecznicę oraz przepis na pyszne słodkie co nieco.Data dostępności:
Data publikacji:
Królik po islandzku – ebook
Grzegorz Kasdepke Hubert Klimko-Dobrzaniecki
Lektura będzie nie lada zaskoczeniem dla czytelników przyzwyczajonych do pióra autorów. Tym razem połączyli siły, talenty, pasję i poczucie humoru, aby stworzyć wartką prozę WYŁĄCZNIE DLA DOROSŁYCH! Anegdoty, wspomnienia i portrety – wszystko opowiedziane językiem lekkim, czasem ironicznym, czasem refleksyjnym, a miejscami nawet zaskakująco sprośnym. Mówią o smakowaniu życia całym sobą i o pierwszych...Data dostępności:
Data publikacji:
Halloween – ebook
Mickie Mueller
Halloween to święto, którego obchody budzą zarówno ekscytację, jak i kontrowersje na całym świecie. Dla jednych przerażające, dla innych zabawne – każdego roku Halloween pobudza wyobraźnię milionów ludzi. Poznaj historię tego święta, związane z nim tradycje i symbole oraz dowiedz się, jaką ewolucję przeszło na przestrzeni wieków. Dzięki tej książce dowiesz się, dlaczego niektóre symbole są ściśle...Data dostępności:
Data publikacji:
Ślady miasta – ebook
Lars Saabye Christensen
NAJBARDZIEJ OSOBISTA POWIEŚĆ CHRISTENSENA! PIERWSZY TOM TRYLOGII Oslo, dzielnica Fagerborg, rok 1947. Ewald Kristoffersen pracuje w agencji reklamowej, a jego żona Maj jest gospodynią domową. Jak większość mieszkańców powojennego Oslo, małżeństwo stara się jakoś wiązać koniec z końcem, a ich życie niczym szczególnym się nie wyróżnia, może z jednym wyjątkiem: ich syn ma osobliwą naturę. „Jesper...Data dostępności:
Data publikacji:
Gdy życie zsyła hipopotama – ebook
Annette Bjergfeldt
Niezwykła saga, inspirowana historią szalonej rodziny autorki, do której prawa natychmiast sprzedano do osiemnastu krajów, błyskawicznie podbiła serca czytelników i światowe listy bestsellerów oraz zdobyła nominacje do licznych prestiżowych nagród literackich. Tętniąca życiem powieść o poszukiwaniu miłości stulecia, doświadczaniu straty i drugich szansach. Nieśmiała malarka Esther nieudolnie walczy...Data dostępności:
Data publikacji:
Zioła na odporność – ebook
Monika Fijołek
Jak w naturalny sposób zapobiegać infekcjom? Co zrobić, żeby ochronić dzieci przed przeziębieniami i uniknąć częstych wizyt u lekarza? Czy można wzmocnić organizm, unikając chemicznych preparatów z apteki? Wszyscy przez cały rok chcemy się cieszyć dobrym zdrowiem: unikać zatkanego nosa, bólu głowy, drażniącego kichania i ogólnego osłabienia. Doktor Monika Fijołek , naukowiec a zarazem pasjonatka...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Optymizm w głowie i na talerzu – ebook
Karolina Koczur Ewa Krajewska-Kapuśniak
Czy wiesz, jak: oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać? odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać? z kilku małych rzeczy zbudować wielkie szczęście? jeść, by poczuć się lepiej i zdrowiej? wyczarować w swojej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu? W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można łatwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: