edycja
Liczba pozycji: 38
Gardeners' World Edycja Polska Wydanie Specjalne – eprasa – 1/2015
Data dostępności:
Data publikacji:
Emilka na falach życia (ekskluzywna edycja) – ebook
Lucy Maud Montgomery
Emilka na falach życia to ostatnia część losów młodej pisarki. Jej twórczość zostaje doceniona przez redaktorów czasopism, wydaje też swoją pierwszą powieść. Nie może jednak zapomnieć o Tadziu - miłości jej życia.Data dostępności:
Data publikacji:
Klub Pickwicka (elegancka edycja) – ebook
Charles Dickens
"Klub Pickwicka" to powieść Charlesa Dickensa, która została pierwotnie opublikowana w formie odcinków w latach 1836-1837. Jest to jedno z najwcześniejszych dzieł tego autora. Nazwa powieści odnosi się do fikcyjnego klubu literackiego o nazwie Klub Pickwicka, którego członkowie podróżują przez Anglię, doświadczając różnych przygód i zawirowań. Komedia obyczajowa, która stanowi satyrę na społeczeństwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Targowisko próżności (ekskluzywna edycja) – ebook
William Makepeace Thackeray
W miłości i na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone Losy dwóch młodych dziewcząt: Rebeki Sharp - sprytnej, ambitnej, pozbawionej skrupułów córki francuskiej tancerki i podrzędnego malarza, oraz Amelii Sedley - ujmującej, naiwnej panienki z dobrego domu, ukazują dowcipny i przenikliwy obraz społeczeństwa angielskiego u schyłku czasów napoleońskich. W przewrotny sposób kapryśne uwodzicielki, bezwzględne...Data dostępności:
Data publikacji:
Smak zła (edycja specjalna) – audiobook
Tony Aspler Gordon Pape
Szparagi z sosem holenderskim, rosół warzywny z knedlami z kaszy manny, pieczona czerwona papryka, czekoladowe eklerki - każde danie, które trafiało na stół Adolfa Hitlera, musiało stanowić ucztę dla oka i dla podniebienia. Jednak, co ważniejsze, musiało być dokładnie sprawdzone. Obsesyjna obawa przed zjedzeniem trucizny kazała dyktatorowi Trzeciej Rzeszy zwerbować czternaście testerek, których...Data dostępności:
Data publikacji:
Witajcie w Rosji (edycja 2022) – ebook
Dmitry Glukhovsky
Prowokacja. Skandal. Nowa literatura. „Witajcie w Rosji” to cała prawda o państwie Putina. Długo oczekiwana i zaskakująca książka Dmitrija Glukhovsky’ego, autora międzynarodowego bestsellera „Metro 2033”. W kilkunastu błyskotliwych opowiadaniach Glukhovsky wprawną ręką kreśli alegoryczny portret swojej ojczyzny: państwa, w którym korupcja sięga szczytów władz, kraju współrządzonego przez oligarchów...Data dostępności:
Data publikacji:
Błękitni (nowa edycja) – audiobook
Maria Rodziewiczówna
XIX-wieczny dworek, tragiczny wypadek i zakazana miłość. Po nagłej śmierci brata, Leon staje przed wyzwaniami, jakie niesie nowo odziedziczony tytuł i ogromny majątek. Do tego jego serce zaczyna bić coraz mocniej na widok kobiety z niższego stanu. Osamotniony w obliczu trudności, zapada w głęboką apatię, z której wyrywa go dopiero dramatyczne zdarzenie. Czy odnajdzie w sobie siłę do walki o "zakazaną"...Data dostępności:
Data publikacji:
Nic nie zdarza się przypadkiem (edycja specjalna) – audiobook
Tiziano Terzani
Ryszard Kapuściński uważał go za wielkiego reportera, którego twórczość można czytać jak poezję. Podróżowanie było dla Tiziano Terzaniego formą istnienia. Kiedy dowiaduje się, że jest ciężko chory, instynkt podpowiada mu, by wyruszyć w podróż. Ale ta podróż różni się od innych. Jest najtrudniejsza, bo każdy krok może być wyborem między rozumem a szaleństwem, między nauką a magią. Z długiego pobytu...Data dostępności:
Data publikacji:
Good Food Edycja Polska – e-wydanie – 12/2019
Good Food to największy tytuł kulinarny w Wielkiej Brytanii. Ma też wszelkie cechy, by podbić serca kulinarne polskich czytelników. To idealny magazyn dla osób, które czerpią przyjemność z przebywania w kuchni i przyrządzania ciekawych potraw „od zera”. Na punkcie takiej kuchni szaleją teraz Anglicy. Wszystkie przepisy są starannie sprawdzone, a gwarancją ich jakości jest rzetelność...Data dostępności:
Data publikacji:
Olive Edycja Polska – e-wydanie – 3/2016
„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi...Data dostępności:
Data publikacji: