etyka
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 3
- Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...
Data dostępności:
- Niniejsze opracowanie jest wspólnym dziełem autorów, będących członkami Komitetu Architektury i Urbanistyki PAN. Jest swoistym podręcznikiem pisania tekstów naukowych. Ma przygotować studenta do stworzenia eseju, stanowiącego główną część pracy magisterskiej na kierunku architektura oraz gospodarka przestrzenna. Książka może także służyć słuchaczom studiów doktoranckich i podyplomowych. Celem publikacji...
Data dostępności:
- Kuchnie narodowe, regionalne, lub tworzone na zapotrzebowanie mediów czyste dziwolągi, typu kuchnia molekularna, czy fushion, zalewają programy telewizyjne, a prowadzący te programy w mgnieniu oka przekraczają bramy celebryckiego raju. Także kuchnie regionalne coraz częściej wpisywane są w programy edukacyjne czy kulturowe poszczególnych województw. Co ciekawsze, prawie każda informacja promująca restauracje,...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie



