foodu
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 7
- Po co Tajom domki dla duchów? Ile razy wita się w Tajlandii Nowy Rok? Czym różni się wet market od night marketu? Tajlandia to egzotyczna kraina kontrastów i tajemnic. To miasta: jak Bangkok, dynamiczne i kolorowe, łączące w sobie kompletny chaos i idealną harmonię; jak Chiang Mai, królowa północy z 300 świątyniami; jak postkolonialne Phuket Town. To krajobrazy: rajskie wyspy z koralowcami...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Po co Tajom domki dla duchów? Ile razy wita się w Tajlandii Nowy Rok? Czym różni się wet market od night marketu? Tajlandia to egzotyczna kraina kontrastów i tajemnic. To miasta: jak Bangkok, dynamiczne i kolorowe, łączące w sobie kompletny chaos i idealną harmonię; jak Chiang Mai, królowa północy z 300 świątyniami; jak postkolonialne Phuket Town. To krajobrazy: rajskie wyspy z koralowcami...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Kebab w Polsce to najpopularniejszy rodzaj tak zwanego fast-foodu – co najmniej jedna trzecia wszystkich restauracji w Polsce oferuje potrawy kebabopodobne. Jak wygląda świat polskiego kebaba? Krystian Nowak pojechał w Polskę się tego dowiedzieć. Bardzo smaczny reportaż nie tylko dla fanów ciętego mięsa w cienkiej picie.
Data dostępności:
Data publikacji:
- Autorka stworzyła osobisty przewodnik po USA, który jest czymś więcej niż listą miejsc i atrakcji turystycznych. Mieszkając w Ameryce i podróżując po niej, poszukuje przede wszystkim niepowtarzalnego nastroju. Podgląda, jak mieszkają ludzie, co robią, noszą i jedzą. Słucha dźwięków lokalnej muzyki, zbiera miejscowe przysłowia, szpera w sklepach, a czasem w śmieciach. Prowadzi prywatny rejestr uroków,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Autorka stworzyła osobisty przewodnik po USA, który jest czymś więcej niż listą miejsc i atrakcji turystycznych. Mieszkając w Ameryce i podróżując po niej, poszukuje przede wszystkim niepowtarzalnego nastroju. Podgląda, jak mieszkają ludzie, co robią, noszą i jedzą. Słucha dźwięków lokalnej muzyki, zbiera miejscowe przysłowia, szpera w sklepach, a czasem w śmieciach. Prowadzi prywatny rejestr uroków,...
Data dostępności:
Data publikacji:
- OPOWIEŚCI OSTATNICH KSIĘŻOWSKICH GOSPODYŃ. WOKÓŁ JEDZENIA, TRADYCJI I CZASÓW. Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Niektóre mają po 170 lat, inne zostały spisane na potrzeby książki, bo przecież gotować można „na orientację” – jak twierdzi jedna z bohaterek. Ważne, żeby smakowało. Smakuje, i to jak! Czasem tak, że gospodynie są zapraszane...
Data dostępności:
Data publikacji:
- REPUBLIKA CHIŃSKA - TAJWAN POZNAJ PAŃSTWO, KTÓREGO NIE MA - Tajwan, gdzie zaskakuje niezależność gospodarcza i społeczna tolerancja - Tajwan, gdzie przysmakiem są jajka herbaciane i śmierdzące tofu - Tajwan, gdzie czci się tradycje i bóstwa 22 religii Oficjalne stosunki dyplomatyczne z Tajwanem utrzymuje obecnie 13 państw. Jednocześnie Tajwan jest zagłębiem technologii, kultury i wzorcem...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie