gotowanie
Liczba pozycji: 9
KETO przepisy w 15 minut – ebook
Agnieszka Józefowicz-Giesak
Nie masz czasu na gotowanie? Nie chcesz znów zastanawiać się co dziś zjeść? Już nie musisz szukać. Z tą książką nauczysz się przygotowywać szybkie i pyszne śniadania, obiady, sałatki a także lekkie desery. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. A dodatkowo książka zawiera: — 26 przepisów, które można przygotować również bez nabiału — wartości odżywcze i kaloryczność wszystkich dań — przykładowy jadłospis...Data dostępności:
Data publikacji:
Food & Friends – eprasa – 1/2024
Kulinarny magazyn lifestylowy skierowany do czytelników ceniących sobie wspólne spędzanie czasu w miejscach, gdzie gotowanie i jedzenie ma szczególne znaczenie. Na jego łamach znajdziemy sylwetki najważniejszych postaci ze świata kuchni oraz prezentację restauracji, których właściciele ujmują swoją pasją i pomysłem, jak stworzyć miejsce z wyjątkowym jedzeniem i atmosferą. Tytuł promuje małych lokalnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Zrób formę z fit przepisy od Baletnicy – ebook
Svetlana Ovsyankina
Baletnica gotuje! Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo? Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów? Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie...Data dostępności:
Data publikacji:
Insulinooporność. 80 przepisów na pyszne i zdrowe dania – ebook
Monika Krasa
Co to znaczy, że insulinooporność stanowi sygnał alarmowy dla organizmu? Jakie badania trzeba wykonać, gdy pojawia się jej podejrzenie? Czy można ją pokonać dietą? Jeśli zauważasz u siebie niepokojące objawy, takie jak nadmierne zmęczenie, senność po posiłkach, ciągłe pragnienie lub obniżona odporność, a w twojej rodzinie były przypadki cukrzycy, warto sprawdzić, czy nie cierpisz na insulinooporność....Data dostępności:
Data publikacji:
Sekret panny Elizy – ebook
Annabel Abbs
Poruszająca opowieść o tym, jak wziąć los w swoje ręce, zmierzyć się z sekretami przeszłości i… odpowiednio doprawić krem cytrynowy Anglia, rok 1835. Do Londynu docierają rzadkie przysmaki, egzotyczne przyprawy i nieznane owoce. Nikt jednak nie wie, jak ich używać. Kiedy wydawca proponuje Elizie Acton napisanie książki kucharskiej zamiast kolejnego tomiku poezji, dziewczyna odmawia. Bankructwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Healthy and Simple with Kasia Rain – ebook
Kasia Rain
Zapraszam Cię do cudownego świata zdrowego i prostego jedzenia. Jest to miejsce pełne dobrych wibracji i pasji do zdrowej i smacznej żywności. Jeśli dopiero zaczynasz się zapoznawać ze zdrową żywnością, miej pewność, że książka „Healthy & Simple with Kasia Rain” odmieni Twoje życie i w ciągu zaledwie kilku dni zaczniesz czuć się znakomicie, a Twoje ciało podziękuje Ci za wprowadzone zmiany. Przygotowałam...Data dostępności:
Data publikacji:
Świadome odżywianie – ebook
Agatha Thrash Calvin Thrash
" Świadome odżywianie jest najbardziej inspirującą z dotychczasowych publikacji na temat wegetarianizmu, które ukazały się w ciągu ostatnich lat - pisał Los Angeles Times, gdy po raz pierwszy książka ta ukazała się w USA. Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum...Data dostępności:
Data publikacji:
Sorry, taki mamy ślad węglowy – ebook
Mark Berners-Lee
Książka oparta na solidnych badaniach, zawierająca czytelne dane, rzetelne statystyki oraz pouczające wykresy, a przy tym napisana przystępnie i z dużą dawką humoru. Autor nie mówi ludziom, co mają robić, jak żyć, ale podnosi świadomość, zachęca do dyskusji i pomaga wyrobić sobie własne zdanie. Emisja gazów cieplarnianych drastycznie wzrasta, toniemy w śmieciach, wycinamy płuca Ziemi, a tuż za rogiem...Data dostępności:
Data publikacji:
Bali na Twoim talerzu – ebook
Anna Skura
E-booka “Bali na Twoim talerzu” napisałam podczas mojego półrocznego pobytu na Bali, jest wynikiem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, że dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na nowe, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych składników. 47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na mały i duży głód. Oprócz części „kulinarnej”...Data dostępności: