Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

historia

Liczba pozycji: 24
  • PROMOCJA

    Sztuka Kulinarna Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Historia, tradycje, przepisy – ebook

    Jolanta Mikołajczyk  

    KSIĄŻKA ZAWIERA KOLOROWE FOTOGRAFIE Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh ? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, jak i zwyczajów kulinarnych mieszkających w ZEA imigrantów, pozwolą ci przygotować zdrowy posiłek na co dzień, umilić sobie czas oryginalnym deserem lub zaskoczyć gości...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 33,60 zł 56,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,60 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Mięsiwo. Krótka historia mięsożerstwa – ebook
    CENA NEXTO

    Mięsiwo. Krótka historia mięsożerstwa – ebook

    Andrzej Kozioł  

    Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, od lat konsekwentnie oprowadza swoich czytelników po kuchniach i restauracjach, po historii widzianej poprzez kulinaria. Tym razem – po książkach o ziemniakach, chlebie oraz rybach – zaprasza na prawdziwą mięsną ucztę. Na przechadzkę po związanych z mięsem obyczajach, nakazach, zakazach i przesądach. Jak zawsze – mnóstwo anegdot, niezwykłych opowieści...

    Data dostępności:

    Cena: 44,10 zł 49,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wokół chleba. Historia. Ciekawostki – ebook
    CENA NEXTO

    Wokół chleba. Historia. Ciekawostki – ebook

    Andrzej Kozioł  

    Codziennie pojawia się na naszych stołach i w naszych modlitwach, a jeszcze niedawno stanowił sacrum, świętość. Otaczano go najwyższym szacunkiem, jego powstawaniu towarzyszyła religijna i magiczna obrzędowość. Chleb – zanim ze zbożowych bryjowatych potraw stał się produktem przemysłowym - przeszedł długą drogę. Równie długą jak droga od wrzucanego w ziemię ziarna do pulchnych, cudownie pachnących...

    Data dostępności:

    Cena: 44,10 zł 49,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • HISTORIA PODLASKICH SMAKÓW – ebook
    CENA NEXTO

    HISTORIA PODLASKICH SMAKÓW – ebook

    Andrzej Fiedoruk  

    Kuchnie narodowe, regionalne, lub tworzone na zapotrzebowanie mediów czyste dziwolągi, typu kuchnia molekularna, czy fushion, zalewają programy telewizyjne, a prowadzący te programy w mgnieniu oka przekraczają bramy celebryckiego raju. Także kuchnie regionalne coraz częściej wpisywane są w programy edukacyjne czy kulturowe poszczególnych województw. Co ciekawsze, prawie każda informacja promująca restauracje,...

    Data dostępności:

    Cena: 27,00 zł 30,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • What's cooking. Jewish culinary culture – ebook
    CENA NEXTO

    What's cooking. Jewish culinary culture – ebook

    Tamara Sztyma   Magdalena Maślak  

    Culinary culture is a vital element of the Jewish identity—while enhancing the sense of belonging to a community, it testifies to Jewish distinctiveness. Shaped over millennia in different locations all across the globe, it has remained very diverse until today. That is why the tale about Jewish food is simultaneously a tale about Jewish religion, culture and history.

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
  • Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna – ebook
    CENA NEXTO

    Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna – ebook

    Tamara Sztyma   Magdalena Maślak  

    Kultura kulinarna – jedzenie i sposób jego przyrządzania – jest do dziś bardzo istotnym elementem tożsamości żydowskiej: umacnia poczucie przynależenia do wspólnoty, jednocześnie też stanowi o odrębności Żydów. Kuchnia żydowska, kształtowana na przestrzeni tysiącleci w różnych lokalizacjach geograficznych, jest bardzo różnorodna. Publikacja, która towarzyszy wystawie „Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna”,...

    Data dostępności:

    Cena: 35,10 zł 39,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
  • CENA NEXTO

    Gospodarstwo domowe i racjonalne żywienie – ebook

    Kamilla Chołoniewska  

    Interesujący poradnik, który mimo tego, że wydany został w 1937 roku nic nie stracił ze swojej aktualności. W książce opisano ogólne zasady, jakie powinny być przestrzegane przy przygotowywaniu posiłków. Omówiono rodzaje żywności, ich skład i sposoby ich przygotowania do spożycia. Opisano wyposażenie kuchni i sposoby jego wykorzystywania. W książce umieszczono też szereg kulinarnych przepisów, a także...

    Data dostępności:

    Cena: 11,34 zł 12,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,60 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • KOCIOŁ PEŁEN RYB – ebook
    CENA NEXTO

    KOCIOŁ PEŁEN RYB – ebook

    Andrzej Kozioł  

    Ktoś (kto? - z pewnością mądry człowiek!) powiedział kiedyś, że śledź, gdyby nie był tak tani, mógłby uchodzić na najbardziej wytworne danie. Rzeczywiście – przekąskowemu śledziowi piękne pomniki wystawiali poeci, odegrał – podobnie jak dorsz – doniosłą rolę w historii. A inne ryby? Łososie i szczupaki, tak cenione w polskiej i żydowskiej kuchni. A złote karaski, najlepsze w śmietanie? A karpie, dla...

    Data dostępności:

    Cena: 44,91 zł 49,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,90 zł

    Więcej

    • PDF
  • Magazyn DS – e-wydanie – 3/2015

    Magazyn DS – e-wydanie – 3/2015

    „Magazyn DS” to magazyn zrodzony z pasji. To lifestylowe czasopismo dla i o ludziach, których zafascynowała Marka DS, o ich niezwykłych historiach i zamiłowaniach; pismo zainspirowane ponadczasowym designem i ekscytującą historią marki od lat będącej synonimem aut najwyższej klasy, kwintesencją francuskiego stylu i szyku. Dla tych, którzy docenili innowacyjność i kreatywność marki, DS stał...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Tradycje kulinarne Korei – ebook

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 34,57 zł 38,41 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,57 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 24

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA