historie
Liczba pozycji: 41
Diabelskie historie – ebook
Alan Jones
Diabelskie historie są okraszone makabrą, satyrą i rozpustą. Na ostatnim Zebraniu Diabłów określono zadania na najbliższy czas, czyli zahamowanie rozwoju technologii i powrotu do czasów ciemności. Jest to diabelnie zabawna, pełna perwersji, krwawych zawrotów głowy, opowieść o tak ważnych sprawach, jak równowaga Zła i mniejszego Zła. Natomiast historia Narodziny Diabła i Upadły Anioł pokazują jak to wszystko się...Data dostępności:
Data publikacji:
Historie miłosne – ebook
Szczera zwierzenie zwykłych ludzi o rodzących się uczuciach, miłości i to nie tylko do życiowych partnerów, lecz także dzieci, rodziców. Barwne i autentyczne historie, które bawią, pocieszają i wzruszają.Data dostępności:
Data publikacji:
Owocowe historie – ebook
Opracowanie zbiorowe
Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.Data dostępności:
Data publikacji:
Mięsne historie – ebook
Andrzej Fiedoruk
Kotlet schabowy, kurczak z rożna, szyneczka na śniadanie - to prawie banał. Jest i już. A jak ludzie mają czegoś w nadmiarze, to zaczynają kombinować. A to, że niezdrowe, bo cholesterol, kalorie, choroba wściekłych krów i tym podobne. Jak ktoś coś przebada, to następny jajogłowy bierze na tapetę inny temat, i tak w kółko Macieju. A przecież patrząc z biologicznego punktu widzenia, potrawy wysokobiałkowe,...Data dostępności:
Trzy dłuższe historie – ebook
Sławomir Mrożek
Czytelnik najbardziej zapewne przywykł do krótkich opowiadań Sławomira Mrożka. Tym razem przedstawiamy trzy opowiadania, z których każde liczy kilkadziesiąt stron. Wszystkie trzy powstały dziesięciolecia temu. I jak to u Mrożka bywa, z powodzeniem można w nich odnaleźć aktualną rzeczywistość, sprawy, które dostrzegamy także dzisiaj w sobie i wokół siebie. Najdawniejsza Książeczka mułów to arcyzabawny...Data dostępności:
Data publikacji:
Z warzyw można zrobić wszystko. Warzywne historie – ebook
Karolina Hyży
Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Historie o ludziach z wolnego wybiegu. Pasty i skity – ebook
Sławomir Shuty
"Historie o ludziach z wolnego wybiegu. Pasty i skity" to pierwszy sezon serialu dokumentującego zielone wieloświaty. Wchodzimy w butach w życie społeczności przemasowionej bez zastanowienia w trakcie jej upadku z kosmicznego drzewa braku czasu i empatii. Zaludniające zielony mixkosmos hominidy mają w pełni wolny wybieg i dostęp do chrupiących suplementów w zestawach śniadaniowych, czasem krwawią....Data dostępności:
ELLE Decoration – e-wydanie – 5/2024
ELLE Decoration to najbardziej luksusowy magazyn o wnętrzach i designie. Śledzi najważniejsze trendy w urządzaniu wnętrz oraz podpowiada, co warto wybrać z bogatej oferty dostępnej na rynku. ELLE Decoration inspiruje, ale także oferuje praktyczne porady. Magazyn przedstawia najważniejsze wydarzenia z dziedziny sztuki, kultury, architektury i designu, a także pokazuje wnętrza przez pryzmat najpiękniejszych...Data dostępności:
Data publikacji:
Diabeł – ebook
Alan Jones
Diabeł jest 3 częścią diabelskiej serii. Robot Vera opowiada historię swoich niesamowitych przygód. Wraz z Diabłem i Krukiem oraz przybyłymi na pomoc demonami prosto z Piekła, szukają Tego, któremu należy przekazać czarci list.Data dostępności:
Data publikacji:
Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia – ebook
Izabella Wit-Kossowska
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...Data dostępności:
Data publikacji: