iii
Liczba pozycji: 3
Prawdziwa Historia Internetu - wydanie III rozszerzone – ebook
Marek Pudełko
„Prawdziwa historia Internetu” to obszerne źródło wiedzy o Internecie i jego ewolucji. Przedstawia ojców Internetu, ukazuje jak powstały pierwsze sieci i jak się rozwijają do dnia dzisiejszego. Ze szczegółami opisano najważniejsze usługi, protokoły i programy, dzięki którym łatwo i sprawnie ludzie wymieniają pliki, rozmawiają, dzielą się wiedzą i przeżyciami, czyli po prostu surfują po sieci. Książka...Data dostępności:
Data publikacji:
Internet. Hacking – ebook
Agnieszka Gryszczyńska prof. UKSW Grażyna Szpor Wojciech Rafał Wiewiórowski prof. UG Mateusz Badowski Agnieszka Beskierska Tomasz Chomicki Jerzy Cytowski prof. UKSW Kamil Czaplicki Piotr Drobek Bogdan Fischer prof. UP Jarosław Greser Kamil Grondys Mateusz Jakubik Rafał Kasprzyk Mirosław Kutyłowski Patryk Kuzior Maksymilian Kuźmicz Konrad Radomiński Mariusz Rawski prof. PW Marlena Sakowska-Baryła Mariusz Szyrski prof. UKSW Marek Świerczyński prof. UKSW Wawrzyniec Święcicki Krzysztof Świtała Gabriela Tokarska Karol Witas Marcin Wysocki Beata Zbarachewicz Anna Zubrycka
Hacking jest w tym tomie rozpatrywany z różnych perspektyw, jako: przestępstwo, incydent cyberbezpieczeństwa, eksplorowanie i modyfikowanie systemów technicznych, społecznych i biologicznych, a najogólniej – jako przełamywanie zabezpieczeń. Historia pokazuje, że gdy pojawia się przełomowa zawodność zabezpieczeń „przemija postać świata". Druga dekada XXI w. przyniosła symptomy gwałtownego poszerzania...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: