korei
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 2
- Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Korea w oczach Polaków. Państwo – społeczeństwo – kultura jest kolejną pracą zbiorową poświęconą Azji Wschodniej, która jest efektem projektu badawczego realizowanego w ramach Centrum Studiów Azji Wschodniej UG pod kierunkiem J. Włodarskiego i K. Zeidlera, tu także M. Burdelskiego (obok wcześniejszych publikacji poświęconych Japonii i Chinom). Założenie badawcze opiera się na zasadzie fields studies,...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie


