kuchnie
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 3
- Kulinarna sztuka węgierska należy do bardziej znanych i charakterystycznych w Europie. Świat odkrył kuchnię węgierską w 1878 roku, podczas międzynarodowej wystawy w Paryżu, gdzie budapeszteńscy kucharze zaprezentowali prawdziwe sensacje kulinarne. Na szczególną uwagę w tej kuchni zasługują papryka, cebula i czosnek. Na Węgrzech można znaleźć chyba wszystkie odmiany papryki stosowanej w olbrzymiej ilości...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Włochy to miłość Renaty Pawłowskiej i dom od prawie trzydziestu lat. Jej pierwsza książka kucharska zawiera smakowitą mieszankę opowieści, przygód podróżniczych i kulinarnych. Gotowanie to dla niej gest miłości, a nie zbiór technik kulinarnych. Autorka otwiera przed nami drzwi swojej kuchni i swoje serce, abyśmy mogli odkryć kuchnię włoską, której ona sama doświadczyła. Każdy, kto weźmie do ręki...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Dlaczego nie warto iść na Ramblę? Co zamówić zamiast sangrii? Czy Sagrada Família zostanie ukończona? Barcelona - miasto, w którym nadmorskie promenady, fantastyczna architektura i nieujarzmiona przyroda tworzą trio idealne. Krzysztof Monastyrski zaprasza w podróż po swojej Barcelonie, otrząsając ją z mitów i przesądów. Przez uliczki usiane urzekającymi els panots prowadzi nas w głąb katalońskiej...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie