Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kulinarna

Liczba pozycji: 60
  • PROMOCJA

    Tradycje i sztuka kulinarna Chin – ebook

    Ksawery Burski  

    W książce zawarty jest zarys dziejów chińskiej sztuki kulinarnej, cieszącej się zasłużoną renomą wśród znawców i smakoszy. Autor przytacza w niej również 140 przepisów, stanowiących bardzo skromny fragment niezwykle bogatej (ponad kilka tysięcy potraw!) i urozmaiconej kuchni Chin.

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 24,75 zł 45,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,75 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy – ebook

    Wioletta Wójcik  

    Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto 120 najlepszych przepisów na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej od Kulinarnej Wioli. Autorka książki gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu dzieli się swoimi...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 31,49 zł 34,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • PROMOCJA

    Sztuka Kulinarna Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Historia, tradycje, przepisy – ebook

    Jolanta Mikołajczyk  

    KSIĄŻKA ZAWIERA KOLOROWE FOTOGRAFIE Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh ? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, jak i zwyczajów kulinarnych mieszkających w ZEA imigrantów, pozwolą ci przygotować zdrowy posiłek na co dzień, umilić sobie czas oryginalnym deserem lub zaskoczyć gości...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 30,80 zł 56,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,80 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2. Pokarm dla ciała i ducha – ebook

    Maciej Kokoszko  

    Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 23,76 zł 26,40 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 1. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) – ebook

    Maciej Kokoszko   Krzysztof Jagusiak   Zofia Rzeźnicka  

    W książce zawarto szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenę wartości dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Przebadano wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż do czasu...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 23,76 zł 26,40 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna – ebook

    Zuza Zak  

    W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 88,83 zł 98,70 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Gotowanie z radością... – ebook

    Elżbieta Biała  

    Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 18,17 zł 20,19 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Kuchnia prababci – ebook

    oprac. Aleksandra Liszka  

    297 oryginalnych przepisów z lat 20. minionego stulecia. Gotuj jak własna prababcia! Kulinarna podróż w czasie dla każdego.

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 27,26 zł 30,29 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Ostatni Szwajcar na Ziemi – ebook

    Lambert Król  

    "Realność fantazji czy fantastyczność realności? Lambert Król prowadzi czytelników przez granice światów tak lekko i płynnie, że nie sposób zauważyć kiedy się je przekracza. Międzynarodowa mafia kulinarna, dzieci-świstaki, podróże w czasie, bankructwo szwajcarskich linii  lotniczych - w tych 33 opowiadaniach mieszczą się 33 Szwajcarie. Razem tworzą wielobarwny, wieloznaczny, fascynujący obraz tego...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 18,89 zł 20,99 zł

    Więcej

    • EPUB
    • PDF
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Atlas wędzonek i wyrobów domowych – ebook

    Marta Szydłowska  

    Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 22,41 zł 24,90 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 60

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA