Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kulinarna

Liczba pozycji: 154
  • Kulinarna księga natury – książka
    TANIEJ 7 %

    Kulinarna księga natury – książka

    Siergiej Gładkow  

    Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy? Książka o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm. W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość...

    Data dostępności:

    Cena: 35,15 zł 37,80 zł

    Więcej

  • Kulinarna Wiola Najlepsze przepisy – książka
    TANIEJ 7 %

    Kulinarna Wiola Najlepsze przepisy – książka

    Wioletta Wójcik  

    Wioletta Wójcik, czyli Kulinarna Wiola, gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu lat dzieli się swoimi przepisami na proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej na profilu na Facebooku (www.facebook.com/Kulinarna-Wiola), który obserwuje już 350 tysięcy fanów. Oto 120 najlepszych i cieszących się największą popularnością przepisów Kulinarnej...

    Data dostępności:

    Cena: 32,54 zł 34,99 zł

    Więcej

  • Japońska kultura kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Japońska kultura kulinarna – książka

    Iwona Kordzińska-Nawrocka  

    W kuchni japońskiej odpowiednia prezentacja i oprawa potraw odgrywa szczególną rolę, jedzenie bowiem jest dla Japończyków doświadczeniem nie tylko kulinarnym, lecz także estetycznym. Przysłowie mówi, że japońska kultura kulinarna jest "smakiem kształtów" (katachi no aji), gdzie kolor, forma i sposób podania potraw są równie ważne jak odbiór smakowy. Kompozycje dań japońskich (moritsuke) to niemal artystyczne...

    Data dostępności:

    Cena: 60,45 zł 65,00 zł

    Więcej

  • Turystyka kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Turystyka kulinarna – książka

    Magdalena Woźniczko   Tadeusz Jędrysiak   Dominik Orłowski  

    Turystyka kulinarna, jako jeden z ważniejszych segmentów turystyki, w ostatnich latach rozwija się dynamicznie. Coraz więcej turystów jest zainteresowanych poznawaniem kuchni i tradycji kulinarnych osób w innych krajach czy regionach, próbując charakterystycznych produktów żywnościowych i potraw. Pozwala na to szybko rozwijająca się gastronomia, zapewniająca mieszkańcom i turystom możliwość konsumpcji...

    Data dostępności:

    Cena: 55,71 zł 59,90 zł

    Więcej

  • Tradycje i sztuka kulinarna Chin – książka
    TANIEJ 7 %

    Tradycje i sztuka kulinarna Chin – książka

    Ksawery Burski  

    Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych. Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej),...

    Data dostępności:

    Cena: 62,31 zł 67,00 zł

    Więcej

  • Bursztyn i żyto Bałtycka podróż kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Bursztyn i żyto Bałtycka podróż kulinarna – książka

    Zuza Zak  

    W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...

    Data dostępności:

    Cena: 91,79 zł 98,70 zł

    Więcej

  • TANIEJ 7 %

    Tradycje i sztuka kulinarna Chin – ebook

    Ksawery Burski  

    W książce zawarty jest zarys dziejów chińskiej sztuki kulinarnej, cieszącej się zasłużoną renomą wśród znawców i smakoszy. Autor przytacza w niej również 140 przepisów, stanowiących bardzo skromny fragment niezwykle bogatej (ponad kilka tysięcy potraw!) i urozmaiconej kuchni Chin.

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 39,06 zł 42,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych. Leksyka kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych. Leksyka kulinarna – książka

    Michał Kozdra   Volodymyr Dubichynskyi  

    Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych to innowacyjny słownik tematyczny z zakresu słownictwa kulinarnego opisujący pełne, niepełne i pozorne paralele leksykalne języka rosyjskiego i polskiego, to znaczy podobne graficznie/fonetycznie słowa z pełnym lub częściowym pokrywaniem się znaczeń albo całkowicie różne znaczeniowo. Słownik ma charakter dydaktyczny i skierowany...

    Data dostępności:

    Cena: 26,97 zł 29,00 zł

    Więcej

  • TANIEJ 7 %

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2. Pokarm dla ciała i ducha – ebook

    Maciej Kokoszko  

    Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI,...

    Data dostępności:

    Cena: 24,55 zł 26,40 zł

    Więcej

    • PDF
  • TANIEJ 7 %

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 1. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) – ebook

    Maciej Kokoszko   Krzysztof Jagusiak   Zofia Rzeźnicka  

    W książce zawarto szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenę wartości dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Przebadano wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż do czasu...

    Data dostępności:

    Cena: 24,55 zł 26,40 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 154

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA