Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kulinarne

Liczba pozycji: 244
  • TANIEJ 5 %

    Kulinarne Hity – e-wydania – 2/2021

    Magazyn kulinarny KULINARNE HITY bazuje na najciekawszych przepisach użytkowników zaczerpniętych ze strony internetowej Przyślij Przepis. Tematem przewodnim każdego wydania są przepisy sezonowe; ponadto znajdują się w nim stałe działy: śniadanie, obiad, kolacja, deser. Kulinarne Hity ukazują się w cyklu dwumiesięcznym. Prezentują niepublikowane dotąd w magazynie Przyślij Przepis dania sprawdzone przez...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 2,13 zł 2,24 zł

    Więcej

    • PDF
    • Dostęp online PDF
  • Tradycje kulinarne Korei – książka
    TANIEJ 7 %

    Tradycje kulinarne Korei – książka

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...

    Data dostępności:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

  • Niebezpieczne związki kulinarne – książka
    TANIEJ 7 %

    Niebezpieczne związki kulinarne – książka

    Andreas Staikos  

    Siedemnaście wykwintnych potraw, ich dwóch, ona jedna. Libertyński pojedynek o względy kapryśnej kokietki Nany, która doprowadza zalotników do szaleństwa. Kto dostąpi zaszczytu bycia jej jedynym kochankiem? Niebezpieczne związki kulinarne to połączenie rozkoszy uczto­wania i miłosnej intrygi rozgrywającej się na tle współczesnych Aten. Literacki pastisz Staikosa przywodzi na myśl postmodernistyczne...

    Data dostępności:

    Cena: 25,11 zł 27,00 zł

    Więcej

  • Tradycje kulinarne Finlandii – książka
    TANIEJ 7 %

    Tradycje kulinarne Finlandii – książka

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat...

    Data dostępności:

    Cena: 59,52 zł 64,00 zł

    Więcej

  • Tradycje kulinarne Szwecji – książka
    TANIEJ 7 %

    Tradycje kulinarne Szwecji – książka

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia...

    Data dostępności:

    Cena: 59,52 zł 64,00 zł

    Więcej

  • Tradycje kulinarne Japonii – książka
    TANIEJ 7 %

    Tradycje kulinarne Japonii – książka

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

    Data dostępności:

    Cena: 27,81 zł 29,90 zł

    Więcej

  • Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 3 – książka
    TANIEJ 7 %

    Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 3 – książka

    Joanna Hryń   Krystyna Rapiej  

    Seria publikacji dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną. Tematyka: zdobienie potraw, ozdoby z warzyw i owoców, zupy i sosy, przekąski, sałatki i surówki, mięsa, desery.

    Data dostępności:

    Cena: 36,62 zł 39,38 zł

    Więcej

  • TANIEJ 7 %

    Bezglutenowe wariacje kulinarne – ebook

    Agnieszka Zając  

    Sami przekonajcie się, że dieta bezglutenowa naprawdę może być smaczna; chleb wcale nie musi smakować jak wata, a bułki nie muszą być twarde jak kamienie. To idealna publikacja dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z dietą bezglutenową, oraz dla ich bliskich. Chorująca na celiakię Autorka prezentuje proste przepisy na pyszne posiłki bezglutenowe. „Bezglutenowe wariacje kulinarne”...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 23,25 zł 25,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Zdobienie kulinarne Ciasta, torty, tarty – książka
    TANIEJ 7 %

    Zdobienie kulinarne Ciasta, torty, tarty – książka

    Klaudia Puchałka  

    Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy?Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji...

    Data dostępności:

    Cena: 37,15 zł 39,95 zł

    Więcej

  • Kryminały kulinarne Toma Hillenbranda Diabelski owoc / Czerwone złoto – książka
    TANIEJ 7 %

    Kryminały kulinarne Toma Hillenbranda Diabelski owoc / Czerwone złoto – książka

    Tom Hillenbrand  

    Razem taniej! Tom 1. „Diabelski owoc” Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem. Jednak pewnego dnia w jego lokalu umiera znany paryski krytyk kulinarny – i nagle na Kieffera...

    Data dostępności:

    Cena: 46,41 zł 49,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 244

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA