litwa
Liczba pozycji: 4
Soból i panna – ebook
Józef Weyssenhoff
Wschodnia Litwa, początek XX wieku. Wysoko urodzony student Michał Rajecki powraca na wakacje w okolice rodzinnych Jużynt. Podczas polowania spotyka Warszulkę Łaukinisównę, dziewczynę z ludu o niepospolitej urodzie i przymiotach ducha. Po pierwszym spotkaniu przychodzą następne. Zadurzony w dziewczynie Michał przebąkuje coś niebacznie o małżeństwie. Ta znajomość – choć pełna dziwnego uroku – nie ma...Data dostępności:
Data publikacji:
Mega hit na maturę. Historia 2. Średniowiecze – audiobook
Krzysztof Pogorzelski
Drugi rozdział cyklu powtórzeniowego do egzaminu maturalnego z historii. Przyjemny i skuteczny sposób przygotowania się do matury z historii. Każdy rozdział, oprócz najważniejszych wydarzeń o charakterze społeczno-politycznym, obejmuje także zagadnienia gospodarcze, religijne oraz najistotniejsze informacje z dziedziny kultury, sztuki i osiągnięć naukowych. Co ważne, odbiorca nie jest zarzucany niezliczoną...Data dostępności:
Data publikacji:
Mega hit na maturę. Historia 3. Polska Piastów. Od X do XIV wieku – audiobook
Krzysztof Pogorzelski
Trzeci rozdział cyklu powtórzeniowego do egzaminu maturalnego z historii. Przyjemny i skuteczny sposób przygotowania się do matury z historii. Każdy rozdział, oprócz najważniejszych wydarzeń o charakterze społeczno-politycznym, obejmuje także zagadnienia gospodarcze, religijne oraz najistotniejsze informacje z dziedziny kultury, sztuki i osiągnięć naukowych. Co ważne, odbiorca nie jest zarzucany...Data dostępności:
Data publikacji:
Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna – ebook
Zuza Zak
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...Data dostępności:
Data publikacji: