lokalne
Liczba pozycji: 9
Kuchnie Świata – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata. Wydanie 2 – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Sport – e-wydanie – 98/2024
Decyzją nowego wydawcy tytuł dostępny tylko do odczytu online. Sport to regionalny dziennik sportowy wydawany w Katowicach, który istnieje na rynku nieprzerwanie od 1945 roku. Od stycznia 2021 roku nowym wydawcą dziennika jest Gremi Media S.A. - wydawca tytułów Rzeczpospolita i Parkiet. Dziennikarze Sportu są obecni na najważniejszych światowych i ogólnopolskich imprezach sportowych. Na jego łamach...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 3,03 zł
Opinie o produkcie3,19 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,03 zł- Dostęp online PDF
Sport – e-wydanie – 97/2024
Decyzją nowego wydawcy tytuł dostępny tylko do odczytu online. Sport to regionalny dziennik sportowy wydawany w Katowicach, który istnieje na rynku nieprzerwanie od 1945 roku. Od stycznia 2021 roku nowym wydawcą dziennika jest Gremi Media S.A. - wydawca tytułów Rzeczpospolita i Parkiet. Dziennikarze Sportu są obecni na najważniejszych światowych i ogólnopolskich imprezach sportowych. Na jego łamach...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 3,03 zł
Opinie o produkcie3,19 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,03 zł- Dostęp online PDF
Sport – e-wydanie – 96/2024
Decyzją nowego wydawcy tytuł dostępny tylko do odczytu online. Sport to regionalny dziennik sportowy wydawany w Katowicach, który istnieje na rynku nieprzerwanie od 1945 roku. Od stycznia 2021 roku nowym wydawcą dziennika jest Gremi Media S.A. - wydawca tytułów Rzeczpospolita i Parkiet. Dziennikarze Sportu są obecni na najważniejszych światowych i ogólnopolskich imprezach sportowych. Na jego łamach...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 3,03 zł
Opinie o produkcie3,19 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,03 zł- Dostęp online PDF
Sztuka Kulinarna Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Historia, tradycje, przepisy – ebook
Jolanta Mikołajczyk
KSIĄŻKA ZAWIERA KOLOROWE FOTOGRAFIE Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh ? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, jak i zwyczajów kulinarnych mieszkających w ZEA imigrantów, pozwolą ci przygotować zdrowy posiłek na co dzień, umilić sobie czas oryginalnym deserem lub zaskoczyć gości...Data dostępności:
Data publikacji:
Zakochana w Barcelonie – audiobook
Anna Wawrykowicz
Są takie miasta, które wydają się być stworzone do miłości... Gosia, czterdziestoletnia wykładowczyni historii Hiszpanii, wyjeżdża na trzymiesięczne stypendium do Barcelony. Niedawno rozwiedziona, szuka możliwości spojrzenia na swoje dotychczasowe życie ze świeżej perspektywy i traktuje ten wyjazd jako szansę na nowy początek. Zbierając materiały na temat hiszpańskiej wojny domowej, przechadza się...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: