mam prawo do
Liczba pozycji: 5
Ryba Ludojad – ebook
Maciej Rybiński
Ryba Ludojad to wybór felietonów Macieja Rybińskiego opublikowanych w „Rzeczypospolitej” w latach 2008-2009. Każdy z nich odnosi się do ciągle aktualnych postaw i zjawisk społecznych. Autorem wyboru jest Dominik Zdort, dziennikarz prasowy i telewizyjny, szef działu Opinie w „Rzeczpospolitej”. Mam prawo uważać się za obywatela idealnego. Bez zbędnej skromności - wzorowy...Data dostępności:
Data publikacji:
Ciemniejszy odcień szarości. Stwardnienie rozsiane widziane oczami chorego – ebook
Piotr Stanisław
„Ciemniejszy odcień szarości. Stwardnienie rozsiane widziane oczami chorego” Piotra Stanisława to książka autobiograficzna. Chory od wielu lat na SM autor, pisze o swoich doświadczeniach, określając uczucia nazwami kolorów. Opowiada o swoim życiu, którego kształty i barwy od wielu lat określa choroba. Nie jest jednak jej dane, aby odebrać autorowi prawo do patrzenia na świat z pozycji,...Data dostępności:
Data publikacji:
Mechaniczny. Wojny alchemiczne. Tom I – ebook
Ian Tregillis
" Zegarmistrzowie kłamią! Mam na imię Jax. Tak mnie nazwali moi ludzcy panowie. Jestem klakierem - mechanicznym człowiekiem napędzanym mocą alchemii. Armie złożone z mi podobnych podbiły Europę i uczyniły Mosiężny Tron jedynym supermocarstwem. Jestem wiernym sługą i doskonałą machiną wojenną. Zostałem obdarzony ogromną siłą i nieskończoną wytrzymałością. Jestem posłuszny życzeniom moich panów. Jestem...Data dostępności:
Data publikacji:
W pośpiechu – ebook
Przemysław Kaniecki Tadeusz Konwicki
"Ja bardzo dużo czytam, moja córka Marysia wygrzebuje dla mnie gdzieś w księgarniach odpowiednie książeczki, i ja tu nawet w rozmowie z panem czasem się posługuję taką pseudowiedzą, że niby coś wiem z zakresu nauki: astronomii, biologii. Tylko że ja mam ułomną pamięć i w szczegółach mogę coś przekręcić, coś przeinaczyć, coś nie tak podać. Ale w tym moim bełkocie przesłanie, to, do czego zmierzam, mnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Nowoczesne zasady odżywiania – ebook
T. Colin Campbell Thomas M. Campbell
W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono – autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell...Data dostępności:
Data publikacji: