mięta
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 3
- Różnorodność gatunkowa mięty, a także stosunkowo łatwa zdolność krzyżowania w obrębie gatunku, przyczyniły się do powstania wielu jej odmian botanicznych, regionalnych i uprawnych. W Polsce i w wielu regionach świata najbardziej popularna w uprawie jest mięta pieprzowa oraz jej odmiany. W większości krajów mięta pieprzowa stała się składnikiem lokalnej kuchni, wypierając częściowo rodzime gatunki. Zmienność...
Data dostępności:
- Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. W mediach społecznościowych jej kulinarne poczynania śledzi prawie 8 milionów osób. Przepisy prezentowane są w krótkich nagraniach pełnych energii, humoru i niezwykle charyzmatycznych. Swoją przygodę zaczęła zaledwie 4 lata tem, szturmem zdobywając serca fanów. W...
Data dostępności:
Data publikacji:
- Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię. Tessa Capponi-Borawska Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie? Ta książka to opowieść o autorskiej...
Data dostępności:
Data publikacji:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie



