najwiecej
Liczba pozycji: 9
Hell week – ebook
Erik Bertrand Larssen
Daj z siebie wszystko przez jeden tydzień i odmień swoje życie na zawsze! Mijają dni. Tygodnie. Lata. Jeśli mamy szczęście, dane nam będzie przeżyć bardzo wiele tygodni. A ile tygodni ze swojego życia pamiętasz? Które z nich najwięcej Cię nauczyły? W których najwięcej osiągnąłeś? Które zbliżyły Cię do Twojego celu, spełnienia Twojego marzenia? To jest właśnie kuracja, którą chcę Ci zaaplikować,...Data dostępności:
Data publikacji:
Ryby w zdrowej diecie – ebook
Joanna Michalina Jurek
Dodanie jednej porcji ryb tygodniowo do jadłospisu zmniejsza ryzyko śmiertelności bez względu na jej przyczynę o 3%. Jednak, by w pełni skorzystać z wartości odżywczych ryb, potrzebna jest wiedza. A tej dostarcza niniejsza książka. Dowiesz się z niej, które gatunki ryb są najwartościowszym źródłem kwasów omega-3, a które zawierają najwięcej witaminy D. Jednocześnie poznasz optymalne sposoby ich przyrządzania....Data dostępności:
Data publikacji:
Akrobaci – audiobook
Zofia Mossakowska
Antek to młody i wrażliwy chłopak, który stracił poczucie sensu w życiu. Przykuty do wózka inwalidzkiego nie widzi szans na rozwój i zmianę swojego położenia. Urodziwa Helena może bez przeszkód korzystać z atrakcji świata, a jednak najwięcej satysfakcji daje jej opieka nad niepełnosprawnym chłopakiem i uszczęśliwianie innych skrzywdzonych przez życie osób. Wspólnie powołują postać "Przyjaciela", który...Data dostępności:
Data publikacji:
Droga do bliskości – ebook
Pia Mellody Lawrence S. Freundlich
Budowanie szczęśliwych zdrowych relacji to trudny proces wymagający zrozumienia siebie i drugiego człowieka. Najwięcej trudności sprawia nam znalezienie podłoża problemu którego korzenie często tkwią w traumatycznych przeżyciach z dzieciństwa. Droga do bliskości jest wnikliwą analizą przyczyn nieudanych związków. Autorka przedstawia tu praktyczne wskazówki niezbędne w procesie samouzdrawiania. Korzystając...Data dostępności:
Data publikacji:
Woda kokosowa – ebook
Bruce Fife
Woda kokosowa to uzdrawiający napój z wnętrza kokosa. Najwięcej jest jej w zielonych, jeszcze niedojrzałych owocach. Stanowi bogate źródło substancji odżywczych, witamin i minerałów. Elektrolity w niej zawarte pod względem składu przypominają ludzkie osocze, dlatego płyn ten zyskał ogromną popularność jako naturalny izotonik. Dzięki wyjątkowym właściwościom sprzyja ona także równowadze chemicznej organizmu,...Data dostępności:
Data publikacji:
Odwet – audiobook
Monika Kortez
Te dwie rzeczy nigdy nie przemijają: miłość sprzed lat i nienawiść dawnych wrogów Mogłoby się wydawać, że Morgan ma wszystko, czego współczesna kobieta potrzebuje do szczęścia – kochającego męża, udane dzieci, ambitną pracę na kierowniczym stanowisku... W dniu, w którym w niewyjaśnionych okolicznościach znika jej mąż, cały ten idealny świat zaczyna chwiać się niczym domek z kart. Na jaw wychodzą skrywane...Data dostępności:
Data publikacji:
Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia – ebook
Jagna Niedzielska
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Biała Rika. Żeliwne ptaki – audiobook
Magdalena Parys
Odkrywając tajemnice przeszłości naszych bliskich, najwięcej możemy dowiedzieć o nas samych. To zawsze siebie odnajdujemy w tamtych historiach, to siebie widzimy w minionych wydarzeniach i to właśnie one mogę mieć największy wpływ na naszą przyszłość. Biała Rika Magdaleny Parys to wspaniała powieść o wielopoziomowej warstwie przekazu; od uniwersalnych prawd o człowieku do prawd wyjętych z najnowszej...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: